Migránsválság három lépés távolságból

A címben szándékosan nem menekülteket írtam, mert az a bajban lévő emberekre utal s eleve szimpátiát kelt. Bevándorlót sem írok, mert az meg fordítva, a xenofóbiára épít s olyan más kultúrájú emberekre utal, akik az Orbán-kormány szerint elveszik a magyarok munkáját, vagy legalábbis velünk akarják eltartatni magukat. Meg ugye felmerülhet a terrorizmus veszélye, a fertőző betegségek terjedése stb.

Mi történt? Sikeresen elterelték a figyelmet az ország minden valódi bajáról: a mindent átható korrupcióról, az állam gátlástalan kirablásáról, a polgárok pénzének eltulajdonításáról, a kilátástalan – de szemérmetlenül és aljasul mégis jónak hazudott – gazdasági helyzetről, a félfeudális maffiaállamról.

Közben a rezsim propagandája teljesen hülyének néz mindenkit s valljuk be, sokakat nem is alaptalanul. Felhúztak a szerb határon, 175 km hosszan egy ún. ideiglenes határzárat. Ennek átlépését bűncselekménynek, Szerbiát pedig biztonságos országnak nyilvánították. Ezzel fideszes észjárás szerint megteremtették annak a “jogi” lehetőségét, hogy egyetlen migráns se léphessen be hazánk földjére.

Hirdeti is a sikerpropaganda, hogy a kerítés elérte a célját.

Más kérdés, hogy természetesen ugyanannyian, illetve bocsánat, még többen jönnek be Magyarországra! Csakhogy a horvát határszakaszon érkező embereket most már állami segédlettel azonnal az osztrák határra, pontosabban azon túl segítik Orbánisztán közegei. Most is megy az agymosó demagógia. Hallom a propaganda rádióban, hogy durván bánnak a horvát rendőrök a menekültekkel. De bezzeg az emberséges magyarok sofort Ausztriába segítik őket

Közben az ún. “demokratikus ellenzék” – tisztelet a kivételnek – elképesztően reagál minderre. Van aki nyomkövetővel jelölné meg a veszélyes migránsokat, a másik pedig “pozitív semlegességet” tanúsít Orbánisztán hazug, embertelen és demagóg politikájával, a népbutítással kapcsolatban. Nos, ezeket a semmirevaló pártokat – az MSZP-re és az LMP-re gondolok – jobb lenne azonnal felszámolni s helyüket behinteni sóval. Az ilyenek csak az Orbán-rendszer “legitimálására” jók, meg persze saját hasbeszélő politikusaik eltartására…

Az Orbán-rendszer amúgy vereséget szenvedett a migráns-ügyben, hiszen semmit sem oldott meg s nem is fog ezután sem. Még a legbutább emberek előtt is ez előbb-utóbb nyilvánvalóvá fog válni.

Ehhez azonban idő kell! Legyünk hát türelmesek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s