Miért nincs költségvetése Csepregnek?

Tegnapelőtt négy képviselő kivonulása miatt szakadt félbe az önkormányzat ülése. Mint kiderült, természetesen a legfontosabb döntés, a város kiadásait és bevételeit szabályozó éves költségvetés ügyében keletkezett nézeteltérés a polgármester és a képviselő-testület többsége között.

Az ülést vezető polgármester, miután az általa javasolt módosított verzió nem kapta meg a szükséges többséget, a többség által támogatott, előzetesen már a bizottságok által is alaposan megtárgyalt, sokakkal leegyeztetett változatot nem volt hajlandó szavazásra feltenni. Az ugyanis megkapta volna a többséget, csak épp a polgármesternek nem tetszett.

A jegyzőt is megkérdezte az egyik képviselő, hogy fel kellene-e tennie a polgármesternek szavazásra a bizottságok által is támogatott eredeti változatot? Természetesen fel kellett volna.

Vajon a polgármester vezetheti-e a várost a képviselő-testület többségi támogatása nélkül? Csak nagyon rövid ideig!

Most ez olyan, mint amikor két kecske szembe megy egymással a vékony pallón. Valamelyiknek vissza kell hátrálnia, ha egyikük sem akar a vízbe esni.

Lesz-e kompromisszum? Hamarosan kiderül.

(nagyon hiányzik a valódi nyilvánosság és a hiteles tájékoztatás!)

_MG_0333

Reklámok

Miért nincs költségvetése Csepregnek?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Az a megállapításod, hogy hiányzik a nyilvánosság és a hiteles tájékoztatás, egy kicsit ferdítés ám. Gyermekem mutatta facebookján Vlasich közleményét a kialakult állapotról, viszont a kivonult 4 képviselő semmilyen fórumon nem indokolja cselekedetét, ez igaz. Csak annyit tennék hozzá, hogy kicsit a korrupció melegágyának érzem, hogy intézményvezető egyáltalán szavazhat költségvetési kérdésekben arról, mennyi önkormányzati támogatást kaphat az intézménye. De igazából a lényeg nem itt van, ez csak kekeckedés részemről.

  Válasz
 2. Többszörösen is rosszul fogalmaztál. Röviden kifejtem miért:

  1. A propaganda nem azonos a hiteles tájékoztatással (előbbi persze bőven van, tulajdonképpen ez az, amit a fidesz minden területen sikeresen művel, az állandó sikerpropaganda és a hol gyűlölet- hol meg cukiság-kampány).

  2. Kovács András megindokolta, hogy a törvénytelen ülésvezetés miatt voltak kénytelenek kivonulni. Tény azonban hogy ez jóval kevesebbekhez jut el, mint a polgármesteri vélemény. Utóbbi, könnyen lehet, a napokban még a postaládánkba is bekerülhet

  3. Az intézményvezetőkkel, de az egyesületek lobbistáival kapcsolatban is régóta ismert a véleményem. Minden elismerésem a munkájukért, de én elvből nem támogatom a közvetlen részvételüket a döntéshozatalban. Más kérdés, hogy sajnos a törvény lehetővé teszi azt s a lakosság választotta meg őket. S lássuk be, egy elméletileg elfogult ember is hozhat azért a közérdeket szolgáló döntéseket. Tehát a hiba nem bennük, hanem a rendszerben van.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s