Hogyan tovább?

Úgy látom, most mutatkoznak meg a helyi nyilvánosság szinte teljes hiányának következményei. Egyrészről vannak egy reális, átlátható, tisztességes költségvetést támogató – egyébként más kérdésekben megosztott  – képviselők.

Másrészről pedig van a nonstop sikerpropagandát és a népet befolyásoló demagógiát elég eredményesen működtető polgármester, aki sikeresen tudja az összes nehézséget a képviselőkre áthárítani. A látszat szerint ő akarna gyorsan és nagyot fejleszteni. Ha rajta múlna – mondja, akkor ő aztán járhatóvá tenné az utakat és a járdákat. Ő védi meg a munkahelyeket, biztosítja a jó időt, meg a bő termést. Mások, a “rosszak” meg mindennek keresztbe akarnak tenni – ez a könnyen kivetíthető látszat.

Pedig elvileg egy tőről fakad mind a két állás- és üléspont. Ne feledjük, hogy az előző ciklust is gyakorlatilag ugyanebben a felállásban vitték végig. Azzal a lényegtelen különbséggel, hogy a mai polgármester akkor a pénzügyi-városfejlesztési bizottság agilis vezetője volt, az egyik képviselő pedig még jegyzőként volt benne a csapatban s a mai alpolgármester hölgy pedig a férjétől, a kettővel ezelőtti ciklus fideszes polgármesterétől “örökölte meg” a stallumot.

A mostani erőpróba arról szól, hogy visszasomfordálnak-e a “békesség kedvéért” a polgármester engedelmes végrehajtóivá a szerdán kivonult képviselők, vagy esetleg kenyértörésre viszik a dolgot?

Netán a képviselők mégiscsak sikeresen kényszerítik ki a reális költségvetést s a polgármester látja be, hogy neki célszerű – kompromisszumot emlegetve – meghátrálnia?

(Ugyanis amennyiben a képviselők kitartanak az álláspontjuk mellett, akkor abból a polgármester nehezen elképzelhető meghunyászkodása révén lehet csak kijönni. Ha ezt nem vállalja fel, akkor viszont új választás következik 90 napon belül. Utóbbinak megvan az a kockázata, hogy ismét a polgárok kezébe kerül a döntés s elvben senki sem lehet biztos abban, hogy újra megválasztják.)

A romhalmazok egyike a város közepén:

magtár helye 2016-02-04

 

Reklámok

Hogyan tovább?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Tévedsz DJ, aki eddig támogatta a PM-et, az most is mellette van, sőt nőtt a tábora. A négy tárgyalást elhagyónak viszont csappannak rendesen az esélyei, ha új választás lenne. Hangfelvétel van az ülésről, kiderül ki hazudik! Olyan irigy vagy DJ, a föld nem hordott a hátán irigyebbet! Sosem leszel sem képviselő, sem városvezető, mindenki tudja, hogy hátulról támadsz, álarc mögül. Maradj a csontvázaidnál és a váraidban, ott nem érhet meglepetés! 🙂

  Válasz
  • Kedves Niki!

   Én nem álarc mögül írok, hanem itt, nyilvánosan. Te viszont nem tudom ki vagy? Freemailes címet fél perc alatt bárki csinálhat magának fiktív névvel is.

   Természetesen nem kötelező mindenkinek becsületesen, nevét, arcát is vállalva véleményt mondania. Így elfogadom azt is, ha nem feded fel a kilétedet. Örülök neki, hogy van hangfelvétel. Reméljük nyilvánosságra is hozzák! Aztán meghallgathatjuk, ki mit mondott valójában.

   Amúgy meg – aki jobban ismer, tudja – nem vagyok irigy. Ezt nem tudom honnan veszed? Érintett sem vagyok másképp a dologban, mint külső szemlélő, sima helyi polgár.

   Temetőfeltárás nem különösebben érdekel, de a várak a fő szakmai szenvedélyem. Köszönöm, hogy ezt kivételesen jól tudod rólam.Sem elölről, sem hátulról, sem oldalról nem szoktam támadni (viszont markáns , önálló véleményem van, amit nem is rejtek sunyi módon véka alá). Nem tudom mire is gondolhatsz? Hol, kit és mivel “támadtam” meg?

   Hogy leszek-e a jövőben polgármester vagy képviselő? Magam sem tudom, majd az élet eldönti.

   Tisztelettel:

   DJ

   Válasz
 2. Reálisan akkor látnánk, ha a kivonult 4 képviselő álláspontját is ismernénk. Amúgy gyermekem facebookján 3-szor olvastam el Vlasich tájékoztatását az ülésről és kivételesen semmi propagandát nem vélek benne felfedezni korabbi facebook bejegyzéseivel ellentétben.
  Azt tudom, hogy egyetértünk abban, hogy intézményvezető ne legyen képviselő,s a hiba a rendszerben van.De ezek szerint csak azért, hogy beleköss Vlasichba mégiscsak feladtad az elvedet e vonatkozásban. Tisztességes akkor lenne a költségvetési vita és döntés, ha ebből a Művelődési Ház vezetője önként és dalolva kimaradna. Mégiscsak fonák helyzetet eredményez az, hogy szavazok az intézményemnek juttatott önkormányzati finanszírozásról. Ugyanis minden szentnek maga felé hajlik a keze mióta világ a világ.

  Válasz
  • Valóban, a képviselők nem tehetik meg, hogy nem adnak tételes választ a pm állításaira. Én nem voltam ott, de ha valaki állít valamit, a másik érintettnek reagálnia kell rá, különben a hallgatás beleegyezést jelenthet. Elveimet nem adtam fel, de hát nem lehet azt mondani, hogy egy képviselő nem gyakorolhatja a jogait – nyilván önmérséklet kérdése is persze. Az én kissé szigorú felfogásommal ellenkezik, ha valaki a saját ügyében lehet bíró. De hát a választók így döntöttek. nem vették figyelembe a jogos ellenérveket.
   Egyébként, ahogy látom a pm itt is demagóg módon a művházellenességet igyekszik meglovagolni, sőt horribile dictu szítani.

   Ellentétben Veled, én úgy látom hogy általában a fidesz és politikusai minden szava demagógia, ámítás és hazugság. Megjegyzem, lett volna jogszerű módja is a polgármester nemtetszése kinyilvánításának. “Megvétózhatta”, vagyis megfontolásra visszaküldhette volna három napon belül a képviselők többsége által megszavazott rendeletet. Ezzel jogszerűen megfontolásra késztethetett volna minden érintettet.

   A képviselők is hibáztak. Nekik nem kivonulniuk kellett volna, hanem benyújtani és azonnal megszavazni a fegyelmi eljárás megindítását a PM nyilvánvalóan törvénysértő cselekedete – a folyamatban lévő döntéshozatal önkényes megszakítása – miatt. Egyidejűleg akár fel is függeszthették volna az eljárás tartamára a polgármester jogviszonyát, majd az alpolgármester elnökletével folytatni lehetett volna a munkát.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s