Salgótarján

Még egyetemista koromban, az 1980-as évek elején magam is részt vettem Salgó várának ásatásain. Akkor is egy hamarosan megbukó, bár látszólag “örök életű” vagy legalábbis önmagát annak szánó, formálisan a lakosság 98 %-a által támogatott rezsim volt az országban.

De nem akarok politizálni. Isten őrizz! Eljutottunk oda, hogy annyira szabad országban élünk, hogy mindenki, akinek nem számít a megélhetése, bátran kimondhatja a véleményét. Így vagyok én is ezzel!

Úgyhogy őszintén kifejtem, hogy amit a mellékelt térképen látunk, miszerint a salgói vártól délre eső nyereg a Két-vár-köz nevet viseli, érdekes következtetésekre ad alkalmat:

Salgó-Boszorkánykő

Ha nem a térképeken néha előforduló “névvándorlás” esetéről van szó, akkor a Kis-Salgón (Boszorkánykőn) is várnak – esetleg ellenvárnak – kellett lennie.

Kissé bátortalanul jegyzem meg – migráncsozó honfitársaink kedvéért, hogy mi is anno az ún. né(p)vándorlás keretében jöttünk ide, mert a Szvatopluk ahelyett hogy pengésdrótos kerítést húzott volna ellenünk, földet, vizet és – horribile dictu – füvet küldött őseinknek.

(Elnézést kérek apolitikus olvasóimtól, de lássuk be a valódi polgári és demokratikus világban, ami azért majd előbb-utóbb majd nálunk is lesz – természetes, hogy az embernek lehet és van közéleti ügyekben is véleménye.)

Reklámok

Salgótarján” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A honfoglalásos gondolatával nagyon nem értek egyet. Buka LászlóAz hogy erről mit tanítottak nem is oly rég, az akkor is politikai kérdés volt, sajnos. djnaploja írta: > dnsj60 posted: “Még egyetemista koromban, az 1980-as évek elején magam is részt vettem Salgó várának ásatásain. Akkor is egy hamarosan megbukó, bár látszólag “örök életű” vagy legalábbis önmagát annak szánó, formálisan a lakosság 98 %-a által támogatott rezsim volt az or”

  Válasz
 2. Kedves Véleménynyilvánító!

  A honfoglalás óta eltelt ezer év, és Európában azóta már nem köveznek meg senkit vagy lőnek agyon az utcán önkényesen létrehozott törvények szerint, amint ezt a migránsok országaiban teszik. Addig, amíg nem valódi polgári és demokratikus szellemben közelítik meg Európát nincs itt helyük – vagy pár évtized múlva már híre-hamva sem lesz a keresztény Európának.

  Egyébként meg úgy gondolom, hogy az ilyen és hasonló megnyilvánulásnak nem ezen a fóromon a helye!

  Válasz
  • A saját naplómban természetesen van helye bárminek, amit én magam gondolok…Nagy kár, hogy Orbán annyira meg tudta hülyíteni a magyar emberek egy részét, hogy nem törődnek hazánk katasztrofális társadalmi és gazdasági helyzetével, hanem inkább ezt az ócska gumicsontot csócsálják. Hazugság-hegyek és demagógia a köbön, mint az Orbán-szekta minden szava…

   Válasz
  • “A honfoglalás óta eltelt ezer év, és Európában azóta már nem köveznek meg senkit vagy lőnek agyon az utcán önkényesen létrehozott törvények szerint, amint ezt a migránsok országaiban teszik.”
   Tisztelt Attila!
   Feltételezem, kora miatt Ön nem emlékszik szép hazánkban 60 évvel ezelőtt történtekre, de talán tanulhatott róla, vagy szüleitől, nagyszüleitől hallhatott (volna) róla. Bizony akkor az utcán halomra lőttek embereket, majd “önkényesen létrehozott törvények szerint” embereket akasztottak, börtönben agyonvertek stb…
   Akkoriban bizony szép hazánkból is rengetegen távoztak -migránsként-, csak akkor mi még őket menekülteknek neveztük őket. És Európa is menekültként fogadta őket, minden segítséget megadott nekik, pontosan úgy, mint a mai menekülőknek (migránsoknak)….
   Ahogy nap mint nap látom, hallom, mi büszke magyarok, a mai napig nem jutottunk el erre a szintre. De ezt én mondhatom Önnek…. És most nem a politikusainkról beszélek. Ők azt beszélnek vagy hazudnak, amit akarnak. Rólunk, büszke, keresztény MAGYAROKról …

   Válasz
 3. Valóban, jelen társadalmi és gazdasági helyzetben már csak a migránsok hiányoznak. Ön szerint az hogyan segítené elő hazánk fellendülését? Nagy kár, hogy a migránsözön idején nem a Keleti környékén lakott, esetleg nőként. De nem is kell a migránsokig menni, költözzön csak 1-2 hónapig észak-kelet Magyarország valamely eldugott településére ahol a lakosság kilencven százaléka roma (velük sem tudunk mit kezdeni évszázadok óta, nemhogy a migránsokkal), aztán szónokoljon majd a migránsok mellett.

  Válasz
  • A cigányok (romák) nem bevándorlók s nem is menekültek. Nehéz kérdések merülnek fel valóban velük, az ő életükkel, lehetőségeikkel kapcsolatban is. Leginkább, mint könnyen megvásárolható szavazók a Fideszt és Orbánt segítik hazánk tönkretételében.Mint általában a képzetlen emberek, meg a megélhetési “értelmiség”.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s