Pünkösdi királyság?

A tájékoztatás – most nem a propagandára gondoltam – hiánya miatt kevesen tudják, hogy mi és miért történt a csepregi képviselő-testület pár percesre sikeredett csütörtöki ülésén. Én sem voltam jelen, mert az esőben nem volt kedvem – megszakítva itthoni munkámat – az előzetesen  eseménytelennek tűnő ülésre bemenni.

Így csak a résztvevőktől értesültem arról, hogy Rabi Imre képviselő úr a polgármesterrel való együttműködésük ellehetetlenülése miatt kezdeményezte a képviselő-testület feloszlását. Ennek napirendre vételét négy képviselő – azaz a többség – meg is szavazta. Ezt tapasztalva, Vlasich Krisztián polgármester azonnal berekesztette az ülést, ezzel meggátolva, hogy még aznap megtörténjen a visszavonhatatlan, időközi választást kikényszerítő szavazás.

A negyedik polgármester ülésvezetési stílusát és gyakorlatát látva és tapasztalva, ezen kis mértékben csodálkozom. Az lett volna ugyanis a karakán és férfias megoldás, hogy nosza, akkor tessék szavazni! Nem húzni az időt még hetekig, hátha mégis meggondolják magukat az elégedetlen városatyák?

Ahogy olvasom, május 26-án lesz a következő ülés, ahol pont kerülhet az ügyre. Látva a felek nyilatkozatait, itt már mindenki az előre hozott választással kalkulál. Arra majd várhatóan augusztus 28-án, vagy egy-két héttel később kerülhet sor. A legkorábbi dátum esetén július 11-én kezdődik majd a jelöltállítási folyamat.

Csak az önkormányzati működésben járatlanok kedvéért mondom, hogy a feloszlás kimondását követően is folytatni fogja a mai testület a munkát, egészen az időközi választás napjáig. Tehát önmagában a feloszlásból nem származik semmilyen hátránya a városnak. Nyugodtan lehet pályázatok benyújtásáról, fejlesztésekről, támogatásokról dönteni addig is.

Ahogyan egy házasság végleges megromlása esetén, szerintem itt is a kulturált válásról – már amennyire az még lehetséges – kell majd dönteni a május 26-i ülésen.  Még fontosabbnak gondolom, hogy a helyi nyilvánosság minden érintett fél álláspontjáról értesüljön.

Lássuk be, hasonló helyzetben vagyunk, mint a kívülállók egy válópernél. Nem tudjuk megítélni, hogy a zárt ajtók mögött mi történt. Egy biztos azonban, így nem tud működni a város. Az időközi választással létrejövő új mandátum három évre, 2019 októberéig fog szólni.

Reklámok

Pünkösdi királyság?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Esélyes, hogy a kedélyek megnyugszanak és el fogják szívni a felek a békepipát.
  A jólértesültek békéltető testület felállításáról pusmognak!

  Válasz
 2. Lacus!

  Szerinted Rabi Imi mai nyílt levele a Vas Népéhez abba az irányba mutat hogy innen még vissza lehet táncolni? Íme a levél:

  Tisztelt Szerkesztőség!

  Folyamatában válaszolnék Vlasich Krisztián Csepreg Város Polgármesterének félreértésekre alapot adó nyilatkozatára.
  A jogilag aggályos kezdeményezés.
  – A testületi ülésen kérvényezett módosító indítvány, testület által megszavazott napirendre vétele nem ütközik Csepreg Város SZMSZ-ébe. A sürgősségi indítványt lehet, hogy írásban kell beadni, de ez nem sürgősségi indítvány volt. Ezen módosító indítványt a testület elfogadta és a tárgyalását napirendre tűzte. Az elfogadást követően a PM. azonnal bezárta az ülést és a jegyzővel egyetemben a kérdéseket kikerülve, sietve távozott.
  – Érdekes módon most igen fontos lett a 2 millió Ft-os választási költség. Bezzeg, amikor több mint 3 millió Ft közpénzt jutalomként osztott szét a klientúrájának akkor ez az aggály nem vetődött fel. Főleg úgy, hogy titokban csinálta, sőt még a mai napig sem látta a képviselő testület ezt a kifizetést.
  – A megszűnő testület működésében nincs semmiféle aggály, mivel az 2011-es ötv 55.§ kimondja, hogy az új testület és polgármester megválasztásáig tovább működik a testület. Tehát a pályázatok elkészítésében nincs semmiféle akadály, nem kell hisztériát kelteni.
  – A város pénzügyi helyzete soha sem volt a testület előtt nyilvánvaló, ezt a PM csak állítja. Többszöri írásos kérésre sem volt hajlandó hitelt érdemlően tájékoztatni a testületet, még annak ellenére sem, hogy a kormányhivatal állásfoglalásában ezt teljesen nyilvánvaló módon kifejtette számára.
  – Rendkívüli testületi ülésen való részvételemről a következőket mondanám: A PM egyszeri telefonhívást kezdeményezett irányomba, az ülés előtt 3 órával. Én munkagépen dolgozom. Mire a telefonhívást észrevettem, ráadásul ismeretlen számról-, holott van saját ismert telefonja, valamint hivatali telefon is-, én azonnal visszahívtam. Mivel a hívásomat nem fogadta csak arra tudok következtetni engem nem is akart ott látni ezen az ülésen.
  – Februárban a VFP. bizottság által beterjesztett költségvetést a bizottság és a testület többsége is működésre alkalmasnak találta, ezért terjesztették be módosító indítványként a testület elé. Ezen módosító indítvány PM az SZMSZ-ben foglaltak értelmében jogszerűtlen módon nem bocsájtotta szavazásra, jegyzőség ezt nem kifogásolta, mire négy képviselő kivonult az ülésről. Tehát, hogy ha a jogot képviselő jegyző sem áll a jog mellett, akkor ettől kezdve más lehetőség nem marad a számukra, csak az, hogy ilyen módon akadályozzák meg a törvénytelen dolgokat. Ez a demokráciában, az én olvasataimban így működik.
  – Ha jómagam, Rabi Imre, mást szerettem volna látni a polgármesteri székben, akkor 1,5 éven keresztül nem viszem a város pénzügyi bizottságát. Én levetettem a korábbi sérelmeimet vele szemben a város érdekében. Ő azonban folytatta a megszokott stílusát, ami nálam ennyi idő után a sok félretájékoztatás és információ elhallgatás következményekét megtelítette azt a bizonyos poharat és lemondtam bizottsági elnöki pozíciómról. Megjegyzem, ez már több mint egy hónapja volt, de ő még csak a füle botját sem hajlandó mozdítani, hogy előterjesszen egy új elnököt.

  Tisztelettel Rabi Imre
  Csepreg Város képviselője.”

  Válasz
 3. Az általad közöltekből Rabi részéről tényleg nem lehet visszaút! Én viszont olyat hallottam, a másik 3 képviselőhöz békítő delegáció érkezett/érkezik a közeljövőben. S mint tudjuk 1 fecske nem csinál nyarat még Csepregen sem.

  Válasz
 4. Az utca embere tegnap már azt beszélte, hogy 2 képviselő máris kihátrált Rabi mellől, mert hatásos volt a meggyőzés.

  Válasz
 5. Lacus!

  Március 31-én egyszer már hihették azt hogy sikerrel járt az agitációs alakulat, -hiszen akkor visszavonták a feloszlatási indítványt a képviselő-testület tagjai mert állítólag telefonon befenyítették az egyik képviselőt.
  Aztán május 12-én mégis újra együtt volt a 4 ember!

  Az utca embere meg mond mindent amit akar,. vagy amit a szájába adnak a propagandaosztály munkatársai! 🙂

  Válasz
 6. bettercsepreg!
  Ebben a szájba adásban nagyon nem értek egyet Veled! Mert amit temetésen, az Egészségház és a boltok előtt beszélnek az emberek, azt pletykának hívják, de mint tudjuk, némelyiknek alapja is van.S én megbízhatónak ismert személytől hallottam erről a békedelegációról és a lázadó képviselők megkereséséről, meggyőzéséről akinek a szájába maszlagot sosem adtak.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s