Végjáték

Tegnap júniusi rendes ülését tartotta a szeptember 25-ig, az új választásig még felelősséget viselő polgármester és képviselő-testület. A városvezető közlése szerint nem is tervez már a hátralévő három hónapban rendes ülést tartani! Ami az eddigi aktivizmus ismeretében elég meglepő, de persze logikusan magyarázható. Végülis, az ő szempontjából fölösleges teret adni más véleményeknek, vagy az esetleges problémák nyilvánosságra kerülésének. Helyette mehet a folyamatos egyoldalú propaganda pártunk és népünk, illetve annak bölcs országos és helyi vezetői jótéteményeiről. Lehet ömleszteni a jó híreket, örvendeni a soha nem látott sikereknek (vagy legalábbis annak, amit sikernek hazudnak).

Persze ez csak akkor van így, ha a feloszlatást eldöntő képviselők bambán hagyják! Ha esetleg arra számítanak, hogy elég várniuk a sült galamb szeptemberi berepülését és a polgármestert támogató fideszes propaganda-nagyüzem agymosásától függetlenül majd józan és normális döntést fog mégis hozni Csepreg lakossága.

Ahogy sejtem, ők sem ülnek ölbe tett kézzel. Erre utal, hogy a tegnapi ülés elején már a jegyzőkönyv hitelesítőjének a megszavazása sem volt sima ügy. Végülis ezen túljutottak. Talán propaganda szempontból felmérték, hogy a szokott fideszes demagógia számára magas labda lenne, ha nem sikerül biztosítani az ülés szabályosságát. Azonnal ki lenne kiáltva, hogy ők akadályozzák a fejlődést.

De nem akadályozzák, sőt! Egyhangúan megszavazták a Csokonai utca 38 Millióra árazott útjavítását. Azzal, hogy az ahhoz kapcsolódó 10 Milliós nagyságrendű vízelvezető rendszer rendbetételéhez még nincsen pénz, egyelőre csak egy benyújtott pályázat van, amit valamikor szeptemberben bírálnak el. Ergo, vagy megcsinálja az útépítő a saját kockázatára az árkokat, vagy előbb készül el az út és majd csak utána teszik rendbe a csapadékvíz elvezetését (sajnálatos, de a polgármester a saját sikereként fogja majd reklámozni a képviselők által megszavazott, amúgy a város minden lehetséges forrását kimerítő munkát).

Rabi Imre interpelláció formájában feltett minden kellemetlen kérdést. Ezekre írásban fog választ kapni s annak elfogadásáról a következő, rendkívüli ülésen szavazni is kell majd. Hasonló a helyzet a Kovács András által feltett érdekes napirend előtti kérdésekkel is.

Ezeknél még jelentősebb, hogy vajon mire jutottak a benyújtott három plusz napirend ponttal? Részint a Szervezeti és Működési Szabályzat, részint a Trió TV-vel kötött szerződés módosításáról, részint pedig a civil szervezetek támogatására kiírt pályázatokról. Egyéb elfoglaltságom miatt, ezeket a hosszú ülés végén megtárgyalt témákat már nem tudtam meghallgatni. Mindazonáltal meg lennék lepve, ha azokat valóban érdemben megtárgyalták volna s döntéseket is sikerült volna hozni. Ehhez ugyanis a polgármester korrekt ülésvezetése kellett volna. Ahogy sejtem (de ha nincs igazam, majd természetesen visszatérünk a témára), miután minden számára érdekes dolgot megszavaztak, ezeket valamilyen technikával valószínűleg elhalasztotta.

Ha így történt, akkor is a képviselők bármikor rá tudják kényszeríteni a polgármestert, hogy kötött napirenddel, 15 napon belül újabb ülést hívjon össze. Ezt, ha nem akarnak a balek szerepében maradni, nyilván meg is fogják tenni.

Az archív képen – balra felül – még látható az idén lebontott 19. századi magtár-épület:

csepregi magtár

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s