Pótvizsga

Tegnapelőtt írtam arról, hogy a Répcevidék újságban megjelent polgármesteri interjúban személyeskedő támadás ért, amire nyílt levéllel reagáltam. Ugyanaznap este telefonos fenyegetést is kaptam. Sajnos a rejtett számról telefonáló illető azóta nem hívott újra, hogy a többszöri fenyegetést zaklatásnak lehessen értékelni. Talán érzékelte, hogy egyáltalán nem ijedtem meg s szóba sem kerülhet, hogy a támadások, fenyegetések hatására ezentúl megtartsam magamnak a közéleti kérdésekről alkotott véleményemet. Így viszont még nincsen esélye annak, hogy meg lehessen állapítani a rejtett szám használóját. Persze nem a telefonáló személye a fontos, ő nyilván csak egy lótifuti vazallus (picciotto), akinek a mozgatója volna az igazán érdekes.

Felmerül sok kérdés: miért engem támadnak? Talán mert én vagyok a város legismertebb ellenzéki, eddig három ciklust végig dolgozó ex-képviselője? Miért csinálják ezt a bohózatszerű cirkuszt, telefonos fenyegetést, fülbesúgós lejárató kampányt, mesterséges ellenség-képzést? Miért nem az időközi választást megszavazó képviselők az ellenség? Miért egy kívülálló? Ennyire kell félni az intellektuális erőtől, az egyenességtől és az igazságtól?

Engem a minden postaládába eljutó interjúban bukott polgármester-jelöltnek nevez a város pótvizsgára utalt, azaz bukott polgármestere. Pedig a 2014-ben rám leadott 199 voks (az összes 16,4 %-a) nem kevés. Büszkének lehet lenni rá, hogy már akkor ennyi tisztán látó polgár volt Csepregen. Magam ezt utólag sem kudarcként élem meg. Mindössze annyi történt, hogy láthatóvá vált, amit addig is tudtunk: Csepreg nem érett meg arra, hogy fejlődjön. A kétféle sültgalamb-váró várakozás: a “semmit sem kell csinálni”, illetve a “fidesz majd megoldja” – együttesen elsöptő többségre jutottak a realitás és pozitív változás általam megtestesített esélyével szemben (83,6 %).

A másik kérdés, hogy miért most? Még 79 nap, 11 hét van a választásig s egyelőre azt sem tudni, ki szándékozik rajta elindulni?

A teljes jelenlegi városvezetés (Vlasich-tábor és oszlatók) és az ún. “műemlékvédelem” közös felelőssége, az elkótyavetyélt, pusztuló főtéri kastély kertje tegnapelőtti felvételen:

DSC00047

Talán a tulajdonos és a rendőrség – netán a városgondnokság – is odafigyelhetne a “lelakatolt” kapura:

DSC00045

Mindez Csepreg Fő-terén, 2016 júliusában. Sajnos, nem ez az egyetlen probléma – igaz, a legfeltűnőbbek egyike.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s