75 nap

Mához hetvenöt napra lesz a csepregi időközi önkormányzati választás. A direkt kampányidőszakig, a tényleges jelölésekig még 26 nap van hátra. A lakosság nyilvánosan megszólaló része azonban már most is 100 %-ban biztosra veszi a jelenlegi polgármester újraválasztását.

Utóbbi szorgosan kampányol immár hat hete! Elkészült – az 1970-es éveket idéző technológiával – az Ady utcai régi járda felújítása. Nyílászárókat cseréltek a Széchenyi tér 26-os számú, önkormányzati tulajdonú lakóépületen (csak remélni lehet, hogy nem folytatódik mindez a régi plébánia épületén is, tovább kivetkőztetve Csepreg Fő-terét eredeti történelmi hangulatából). Elkezdődik a Csokonai utca évek óta ígért, de eddig meg nem valósult útfelújítása. Tán még a csapadékvíz elvezetését is megoldják? Megkezdik a Hivatal épületének bővítését is (mondjuk ez az utóbbi nem annyira népszerű, de a vakhitűeknek minden jó!).

Mondhatnánk tréfásan, hogy mindez annak következménye, hogy a képviselő-testület többsége május 30-án feloszlatta magát s ezzel fokozott munkára kényszerítette a város kormánypárti polgármesterét. Utóbbi számára valóban kellemetlen lenne, ha nem folytathatná az eredetileg 2019-ig, meg még utána is – reményei szerint – az idők végezetéig tartó városvezetői tevékenységét.

A vakhitű követőit semmi sem érdekli, ami – valljuk be – nem csepregi specialitás. Egy tudatos agymosás eredménye mindez, amit profi tanácsadók gerjesztenek s a  lakosság simán beveszi. Az igazi agy emögött az amerikai tanácsadó, Arthur J. Finkelstein, a gyűlölet nemzetközi nagymestere. Rájött, hogy a lakosság félelmeit kell meglovagolni, ellenségeket kell kijelölni, a zsigeri ösztönökre kell támaszkodni s így gyakorlatilag hipnotizálni lehet a választókat. Ennek az áldozata Magyarország is 2010 óta!

Finkelstein Arthur

Vajon mit lehet ezzel szembeállítani?

(holnap folytatjuk)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s