Még 65 nap

A nyári uborkaszezon közepe van ugyan, de tegnap mégis két politikai tartalmú propaganda-anyag is “gazdagított” bennünket. Pedig még el sem kezdődött az “ej, ráérünk” felfogásban szeptember 25-re kitűzött csepregi polgármester- és képviselőválasztás 50 napos kampánya.

Még mindig két hét előzetes gondolkodási, felkészülési időnk van. Módosítani a helyzeten, visszalépések formájában persze akár még a szavazás napján is lehet. Ami addig érdekes dátum lesz – mához éppen egy hónap múlva  – augusztus 22-e, amikor majd pontosan láthatóvá válik, kik álltak a rajtvonalhoz. Aznap lesz kisorsolva a jelöltek szavazólapon szereplő sorrendje (ilyenkor ugyanis nem abc-sorrendben szerepelnek a jelöltek – az esélyegyenlőség biztosítása miatt).

A “biztosan” nem a városházán sokszorosított és nyilván “önkéntesek” által kihordott újabb polgármesteri üzenet igazából semmi újat, vagy érdekeset nem tartalmaz a megszokott “nem sárdobáláson” kívül. Legfeljebb annyi a nóvum, hogy a “főgonosz” szerepét most éppen Kovács András vette át Vlasich Krisztián fejében.

A másik, narancsos küllemű propaganda termékben Lendvai Emil zsurnaliszta lövi ki, név nélküli célpontjára a gyűlöletet. Nem derül ki konkrétan, hogy a szóba jöhető “gonoszok” közül konkrétan kiről is van szó, de a goebbels-i szempontok szerint szerint talán így is a legjobb, mert ki-ki kedvére arra gondolhat, akire éppen akar. A gyűlölet-kórus mellékszólamát egy nyugdíjas hölgy szólaltatja meg ugyanitt. Megmosolyogtató – vagy inkább szánalmas – módon egy másik hölgy fizikai adottságain élcelődve.

Elég kicsinyes dolgok ezek, de hát egy kisvárosban reálisan nem is várhatunk többet, vagy jobbat.

Kidőlt kereszt Csepreg határában:

DSC01561

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s