Áll a bál a pénz körül

Gounod Faustjában éneklik Mefisztó rondóját, innen a cím:

 

Természetesen Magyarországon és azon belül Csepregen is áll a bál a pénz körül. Még Orbánék migráns-népszavazása is erről szól: a magyar emberek elnézik-e vajon Orbán Viktor szotyialista haveri körének gátlástalan harácsolását, a közvagyon magánvagyonokká konvertálását. Sikeresen el lehet-e terelni a lakosság figyelmét minderről? Elég-e folyamatosan hazudni, s a hazugságokat mindaddig ismételgetni, míg a lakosság nagyobb része el nem hiszi azokat? Meddig lehet a gondokat – az amúgy meghamisított – múltra, meg a pirézekre hárítani?

Kicsiben Vas megyében és Csepregen is ugyanez folyik, a helyi “kiskirályok” ugyanúgy “gyűjtögetnek” és a hülyének nézett lakosságot, ugyanúgy demagóg hazugságokkal traktálják. Az már csak hab a tortán, hogy ezek után még ők – a totális hazugságlavina elindítói –  vádolják hamisan ugyanezzel az őket teljes mértékben jogosan kritizáló, leleplező embereket. Minden nyilvánosságot igyekeznek megtölteni a hazug állításaikkal, megtévesztő propagandájukkal, lejárató, rosszindulatú pletykáikkal. A megyei napilap is sajnos egyszerű fidesz-szócső, “hallgattassék meg csak az egyik fél” jelszóval. A “kommunisták” mind a tíz ujjukat megnyalták volna, ha sikerült volna nekik ennyire megszerezni a (félre)tájékoztatás monopóliumát!

Fel lehet-e venni ezzel a siker esélyével a harcot? Hiszen elvileg minden pénz és minden mikrofon a szotyialista állampártiak, és helyi vazallusaik kezében van. Az ő hazugságaik könnyedén eljutnak minden tévénézőhöz, újságolvasóhoz, rádióhallgatóhoz, sőt minden postaládába is. A goebbels-i propaganda valamennyi eszközét bevetik, vegyítve a rosszindulatú rágalmazással, ellenfeleik gyalázásával, lejáratásával, “amortizálásával”. Ehhez a megtévesztett, amúgy biztosan jó szándékú embereket is eszközként használják. A legócskább, leghamisabb és legembertelenebb eszközöket is bevetik, csak a pénzüknél legyenek és szabadon tömhessék a zsebüket a tőlünk beszedett és ellopott pénzből.

Közben pedig eladó az egész világ:

Rákóczi u

Mint ez a szép – védettséget 2014 óta sajnos már nem élvező – csepregi épület. S ami még külön szomorú, hogy az önmagukat és híveiket erkölcsi bajnokoknak hirdető egyházak is ezt a gyalázatosságot, a lopást, a hazugságot, az embertársaink elleni uszítást, a embereket egymás ellen fordító gátlástalan politikát támogatják. Sajnos ők is néha a zsebüket nézik, pedig elvileg nem is materialisták! Sőt, elvben a szegényeket és az elesetteket pártolják, rájuk hivatkozva igazolják a kiváltságos helyzetüket. Tisztelet természetesen a szép számú kivételeknek!

Egyszer majd mindenkinek tükörbe kell néznie és el kell számolnia arról, mit tett akár aktívan, akár csak elnézéssel is a hazánkért meg a lakóhelyünkért. El fog jönni az igazság órája. Reméljük minél előbb. Csepregen az első lépést ehhez 64 nap múlva nyílhat lehetőségünk megtenni! Hogy aztán megtesszük-e, rajtunk múlik.

Áll a bál a pénz körül!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s