Csepregi történet (3.)

Miután – előző bejegyzésem végén – Dugovics Titusz a törökkel a várárokban landolt, a történet “Happy Ending”-gel végződött, Hódító Mehmed szultán eltakarodott a sikertelenül ostromolt Nándorfehérvár alól. Nagy égés lett volna ez neki, ha birodalom szerte ki nem hirdetik, hogy igazából nagy győzelmet aratott!

De térjünk vissza Csepregre és a 21. század tízes éveibe! Köszönjük meg a május 30-án a képviselő-testület feloszlását eldöntő szenátoroknak a felelős lépésüket. Akárhonnan és akárhogy is nézzük, jót tettek, mert véget vetettek egy működésképtelenséget eredményező, áldatlan, konfliktusos helyzetnek.

Nem a vitával van a baj, az természetes és jó dolog mindaddig, ameddig egymást tisztelő, egymás szavait megértő, minimális közös nevezőn álló emberek folytatják egymással. Csepregen azonban egyik sem állt fenn. A hiba a leköszönő polgármester oldalán volt.

Miért is? Az ő dolga lett volna a közjót szolgáló döntések körültekintő előkészítése, majd a végrehajtásuk hatékony megszervezése. Ehelyett belehelyezkedett egy mindent egy kézből osztó, kézi vezérléssel irányító falusi kiskirály szerepébe. A képviselő-testületet automata szavazógépként akarta használni, úgy hogy sajátjaként kezelte a város forrásait. Mindezt egy nagyképű, arrogáns stílusban, sokszor két lábbal ugrálva a törvényességen. Mindenkinek mindent megígérve, hazugságot hazugságra halmozva.

A folyamat leírása és a jelenségek okainak elemzése kötetnyi terjedelmet igényelnének. Helyette röviden, ahogyan én látom: Orbánt kopírozta kicsiben. Még személye körüli propaganda-minisztere is van, Orbán Tamara – egy szombathelyi ifjú hölgy. Ideáljához hasonlóan óriási bürokrácia-növelésbe fogott és a rosszul értelmezett “jogászkodás” jegyében, a szinte átláthatatlanná tett, túlbonyolított részletszabályokra hivatkozva próbálta meg fedezni minden inkorrekt lépését. Megjegyzem a jognak nem az volna a rendeltetése, hogy disznóságokat próbáljunk keresztül vinni vele!

A szép számú csepregi Orbán-rajongónak mindez nyilván tetszik is. Ők abban a hitben vannak, hogy pusztán szavakkal is megváltoztatható a világ és elegendő csillogó szemmel követniük a vezért és ütemesen tapsolni neki. Ilyen értelemben a bukott csepregi polgármester valóban egy tökéletes Orbán-imitátor. Ígéret-cunami volt, van és lesz. Aki a fideszes álomvilágban hisz, nyilván rá is fog szavazni. Ha az ország dolgaival és a saját életükkel elégedett, boldog emberek vannak többségben Csepregen, akkor simán nyerni is fog. Ha a puszta propagandával felül lehet írni a valóságot, ha a sz..ból is lehet várat építeni, akkor biztosan.

Hazánk és Csepreg “boldogítói” együtt:

Ovi és Krisztián 2014-10-19

Hogy aztán egy álom szép-e vagy éppen nyomasztóan kellemetlen – más kérdés. Általában az ébredés után derül ki. Utólag már mindenki okos lesz. Hogy lesz ébredés, az nem kétséges. Mindössze az a kérdés, hogy előbb, vagy utóbb?

(folyt.köv.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s