50 nap

Noha már 68 napja megtörtént a csepregi képviselő-testület feloszlatása, még mindig 50 nap van hátra a szeptember 25-én sorra kerülő időközi választásig. Ezt az utóbbi, ma kezdődő időszakot nevezi a vonatkozó törvény választási kampánynak.

Hétfőn lehet elkezdeni a jelöltek számára ajánlóíven támogatókat gyűjteni. A képviselő-jelöltnek 27 érvényes aláírásra van szüksége, a polgármester jelöltnek pedig ennek háromszorosára, 81-re. Persze érdemes ennél valamivel többet gyűjteni, mert előfordulhat hogy valaki elhibázza  a 11 jegyű személyi azonosítójának utolsó négy számjegyét. Célszerű ezt a lakcímkártyáról beírni, akkor biztosan nincs hiba.

Egy ember, akárhány jelöltnek is aláírhatja az ajánlóívet, ad absurdum akár minden jelöltét is. Viszont az, hogy támogatom az aláírásommal bárki indulását, csak a starthoz állás biztosítását jelenti a számára. Külön megfontolás tárgya, hogy aztán rá is szavazok-e?

Kíváncsi leszek, vajon hány polgármester- és képviselő-jelölt lesz végül? Előbbieknél mai állás szerint 3 várható, képviselőjelöltből pedig 20-nál is több. Ezek persze előzetes adatok, majd a tényleges jelölési időszak végén, augusztus 22-én (hétfőn) 16 órakor derül ki a valós szám. Aki addig beviszi a szükséges számú aláírást tartalmazó íveket, abból jelölt lesz. Később már nem lehet jelöltté válni, viszont a szavazás megkezdéséig vissza lehet lépni.

űrállomás

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s