48 nap

Amikor azt mondjuk magyarul, hogy “nem engedünk a negyvennyolcból”, akkor az 1850-es évekbeli Bach-rendszerre és az azzal szembeni ellenállásra gondolunk. A csepregi időközi választás kapcsán viszont nem árt tisztázni, hogy kit értünk a többes számon és mi az, amiből nem engedünk?

2016 Magyarországán ezek látszólag összetett kérdések, de valójában nem azok! A “mi” Csepreg lakosságát, minden itt élő és a város sorsát szívén viselő embert jelenti. Amiből nem engedhetünk, az pedig a jobbra, többre és a tisztességesebb viszonyok létrehozására törekvés. A kérdés csak a hogyan?

Vajon másoktól, az Orbán-rendszertől, annak különböző szintű slapajaitól várhatjuk-e a mannát? Esetleg az Európai Uniótól, vagy a gazdag amerikai nagybácsitól? Netán az alacsonyan repülő sült galambokat kell csak befognunk?

Jobbat mondok! Magunktól várhatjuk. Mást ugyanis nem érdekel annyira az egész, mint minket magunkat. Nekünk magunknak kell eldönteni, mit akarunk! Utána pedig nekünk kell megvalósítani is.

Amit a napokban konkrétan tehetünk, hogy új és az eddigieknél bátrabb, elkötelezettebb képviselőjelölteket segítünk hozzá aláírásunkkal ahhoz, hogy 48 nap múlva szavazólapra kerülhessenek. Ha lesz legalább 4 új (és maximum 1-2 “régi”) képviselő, aki szakítva az eddigi habozó, gyenge kiállással, bátortalansággal, egymással összefogva egy új és következetes, bátor szemlélettel kezd majd el októbertől dolgozni, akkor van rá remény, hogy elinduljunk előre.

(Ha esetleg nem lesz, akkor jó nekünk a semmi is, meg az elénk szórt üveggyöngyök. Utóbbi esetben sem hibáztathatunk mást, mint magunkat. Ne tévesszen meg senkit a mostani látszólagos “lendület”. Az csak az időközi választás miatt keletkezett s a város minden pénzének gyors elkötésére irányul abból a célból, hogy a képviselőkkel együttműködni képtelen fideszes polgármester mégis a székében maradhasson.)

Arthur Finkelstein, a néphülyítő, gyűlöletkeltő agymosás amerikai specialistája – speciel Orbán Viktor tanácsadója:

Finkelstein Arthur

(Zárójelben jegyzem meg, aligha lehet az Orbán-imitátor csepregi polgármestert “fű alatt”, félig titokban leváltani. Aki polgármester-jelöltként elindul, annak számolnia kell az állampárt retorziójával és a gyűlölködő, amortizáló fideszes propaganda gépezet beindulásával is – sajnos. Csepreg nem sziget, hanem az orbáni Magyarország része!)

Amit majd szeptemberben döntünk, arra az egész ország oda fog figyelni, bármi legyen is az. Ha nagyon elégedettek és felhőtlenül boldogok vagyunk, az is egy narratíva. Meg ha  pokolba kívánjuk a néphülyítő, korrupt, tolvaj, csaló és amúgy mindenkit becsapó, hülyének néző szemléletet, az meg egy másik alternatíva.

Aki az utóbbi felé hajlik, az bátran keressen meg, mert ahogy énrám biztosan számíthat, úgy én is számítok a támogatására! Ideje, hogy komolyan vegyük magunkat is, meg a helyzetet is.

48 hősei sem a szabad lopásért és hazánk lealjasításáért léptek fel!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s