Katasztrófa Csepregen

Tegnap elképesztő élményben volt részem, a két héttel ezelőtti nagy esőzés utóhatásait és nyomait szemlélve. Egy Visi utcai telken – mintha csak árvíz után lettünk volna, még mindig süppedékes talajon, részben friss iszapon jártunk. A vízóraakna is majdnem színültig vízzel telve. Újabban, komolyabb esőzéskor a talajvíz szintje gyakorlatilag megegyezik az udvar szintjével. Nincsen ugyanis megoldva a környék vízelvezetése. A ház előtti árokból sem tudott még két hét alatt sem elfolyni a víz.

A telek belsejében, a kertben készült fotók:

picture008

picture009

(javasolt közlekedési eszköz: gólyaláb)

Pedig a ház tulajdonosa már májusban kihívta a Polgármesteri Hivatal munkatársait, akik fel is vettek egy jegyzőkönyvet a már akkor is szemmel láthatóan súlyos helyzetről, mégsem történt semmi. Augusztus 1-én már azt is felajánlotta, hogy saját költségen elvégzik az utcai vízelvezető árok iszapolását, megkönnyítendő a csapadékvíz lefolyását. Hiába azonban a lakosság számára szinte elérhetetlen polgármester többszöri telefonos és személyes megkeresése, semmilyen érdemi lépés nem történt azóta sem a szóbeli és sajnos teljesítetlen ígéreteken túl. A város egyik felelős vezetője azt mondta a saját költségén közhasznú kármegelőző munkára engedélyt kérő állampolgárnak, hogy a polgármester már aláírta az engedélyt. Nem érti azonban miért nem kapja kézhez! Ha igaz, hogy aláírta, akkor tényleg érthetetlen.

Ugye nem nehéz belátni, hogy minden éremnek két oldala van. Színe és fonákja. A ház építését sem a tetőnél kezdjük! Megoldatlan a csapadékvíz elvezetése a város több részén is. Ez valóban katasztrófa-elhárítást igényel(ne).

Kíváncsian várjuk, hogy Csepreg polgármestere mikor szakít majd időt a folyamatos sikerpropaganda-tevékenysége közepette a munkakörének alapvető részét képező – a polgárok életfeltételeit biztosító – feladatok elvégzésére is!

(Kevesen tudják, de ez kifejezetten a mindenkori polgármester hatáskörébe és felelőssége alá tartozik. Ő a város polgári védelmi parancsnoka árvíz, tűzvész, vegyi katasztrófa, földrengés stb. esetén)

Reklámok

Katasztrófa Csepregen” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. A probléma nem újkeletű, hanem már több évtized óta megoldatlan. A Mátyás, a Kis,Arany János, Deák, a Damjanich és a Visi utcák belvízrendezése. Igazából a hatvanas, hetvenes évek óta lép fel, amióta a Kata-árok összeköttetése megszűnt a Pákáccal. Egyik régebbi cikkedben foglalkoztál is magával a “Pákáccal” s elődjével, csak a problémával nem.. Mielőtt ferdítesz, azért tájékozódj, hogy ez messze nem a mostani városvezetés kreálta mulasztás, hanem legalább 40 év tanácselnökeinek, polgármestereinek az érdektelenségének köszönhető.
    Más! Az utca emberétől hallom, hogy bizony ajánlásokért cserébe bizonyos lumpenelemeknek a kocsmában fröccs, némi kis pénzbeli javadalmazás pedig egyik kisebbségünknek jár! Etikus ez kérem? A szavazatok és ajánlások megvásárlása bármilyen módon?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s