Az elégedettek csapata

Tanuljuk a demokráciát. Igaz, ennek eddig nem sok látszata volt, de ne adjuk fel a reményt! Tény, hogy jelentős megosztottság alakult ki Csepregen, miután az eddigi polgármesterrel elégedetlen képviselők május végén feloszlatták a képviselő-testületet s ezzel új választást kényszerítettek ki.

Velük kapcsoltban már hallottam a “négyek bandája” dehonesztáló kifejezést. Most, hogy a folytatásért küzdő, eddig a Fidesz-KDNP színeiben dolgozó polgármester és alpolgármestere (az előző fideszes polgármester felesége) tegnap új csapattal lépett elő, rájuk pedig már hallottam a “hetek bandája” kifejezést.

Created by Readiris, Copyright IRIS 2009

Created by Readiris, Copyright IRIS 2009

Most, különösen hogy éppen a riói olimpia idején zajlik az ajánlások gyűjtése, én magam a “banda” és hasonló kifejezésektől elhatárolódnék. Azt viszont természetesnek kell tekinteni, hogy verseny van. Ez nyilvánvalóan vitákat, nézetkülönbségeket is jelent – ami nem baj, sőt! Tehát én magam a címben szereplő kifejezést érzem a hetekre nézvést találónak.

Sokan kérdik tőlem, mint az elégedetlenek egyik ismert alakjától, hogy mit szólok a volt fideszes polgármester csapatához? Nos, a két jelenlegi városvezetőről ugye nem kétséges az értékítéletem. Számukra a lant letételét vélem a megoldásnak. Pontosabban fogalmazva, ezt ők láthatóan nem akarják megtenni – sőt az mintha pillanatragasztóval lenne a kezükhöz rögzítve. A város elégedetlen lakóinak kell majd a hangszert avatottabb kezekbe adniuk.

A mellékszereplőkről rosszat nem tudok mondani. Megmérettetik magukat egy demokratikus versenyben. Sportszerűen csak annyit mondok: hajrá! Legpozitívabbnak az általam csak látásból ismert szőke hölgy indulását tekintem, már csak a neme és életkora miatt. Egyértelműen támogatom ugyanis a fiatalok és a szebbik nem közéleti részvételét is!

Azt viszont nem nagyon értem, hogy az újrázni óhajtó ügyvezető polgármester miért nem talált magának hat csepregi jelöltet? A legifjabb férfi jelölt – a most városgondnokként dolgozó korábbi rádióbemondó – ugyanis, Vlasich Krisztiánhoz hasonlóan, naponta jár ki Szombathelyről Csepregre.

A szórólap (és gondolom a leendő plakát) egyébként semmivel sem utal a polgármester korábbi pártjára. Színei alapján akár a helyi demokraták anyaga is lehetne. Talán csak az Orbán-imitátor polgármester agresszív, nagyképű és demagóg fideszesekre jellemző tekintete és az egyik jelölt narancsszínű inge.

A fő kérdést azonban a végére hagytam. Miért lépett ki Vlasich mögül a Fidesz-KDNP? Emögött – hírek szerint – igen súlyos dolgok vannak, amelyek azonban még nincsenek a nyilvánosság előtt. Magam is csak szóbeli félinformációkból tudok róluk. Valószínűleg túl korán terjesztette el Vlasich, hogy szinte 100 %-os győzelmi esélye van.

Meglepő fordulatokra számíthatunk! Újra kell osztani a kártyát s csak rajtunk múlik, hogy hat hét múlva erősebb lapokat kapunk-e a kezünkbe? Nem babra megy a játék!

Reklámok

Az elégedettek csapata” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ágh Péter országgyűlési képviselő nyilatkozata a Vas Népének:
  – Megtisztelő számunkra, hogy támogathatjuk Vlasich Krisztián városvezető munkáját, hiszen meglátásom szerint ő az egyetlen hiteles és alkalmas polgármesterjelölt, aki garanciája Csepreg fejlődésének – húzta alá Ágh Péter. A képviselő hozzátette: az elmúlt másfél évben bebizonyosodott, hogy dinamikus, ötletekkel teli vezetője van a városnak ezért arra kérte a csepregieket, hogy aki támogatja a városépítő munka folytatását, az szavazzon Vlasich Krisztiánra és csapatára.

  Ennyit kedves Dénes József az ön hiteltelenségéről.

  Válasz
  • Niki!

   Fel sem merül Önben, hogy egy kormányzó párt vajon miért nem vállalja saját jelöltként az állítólag sikeres és a lakosság egy része előtt valóban népszerű polgármesterét? Talán nem kell a Fidesznek a reklám, hogy lám-lám, a lakosság igenis újraválasztja – mégpedig fideszesként – a saját testülete előtt megbukott polgármesterét? Vajon miért kell neki a függetlenség mögé bújnia? – ezekre keressen választ magában…

   Válasz
 2. A csepregieket annyira hülyének nézi Ágh Péter és Vlasich, hogy azok elhiszik hogy erősebb kormánytámogatás az ha nem fidesz színekben indítják Vlasichot polgármesternek és a “csapatát” képviselőknek!

  Az hab a tortán hogy a 2014-es csapatából, -akiket nyíltan a fidesz indított-, összesen egy ember maradt Vlasich mellett! A többi, két évvel ezelőtti fideszes jelölt meg külön indul, vagy ő személyesen vagy az asszonykája!

  És van aki beveszi az Ágh-Vlasich maszlagot, nem is kevesen!

  Válasz
 3. Szó sincs arról, hogy kihátrált volna polgármesterünk mögül a FIDESZ!
  Az előző választás tapasztalata az volt, hogy független indulóként könnyebb a csepregiek bizalmát élvezni, mint pártemberként. Mindössze erről van itt szó, semmi másról. Mert bizalmi embereket tudva a testületben tényleg senki és semmi nem tudja győzelme esetén Vlasich kezét megkötni. S ez a csapat mind hiteles emberekből áll, nem olyanokból, akik már a múltban bizonyították alkalmatlanságukat a képviselői feladatukra. Az átlag csepregi meg nem pártra, hanem személyre szavaz, igaz, az nem árt, ha mondjuk az illető Fidesz kötődésű. Manipuláció ez is, semmi más. Mit nyerne Vlasich azzal, ha újra elnyeri a választók bizalmát, de kap egy ellenzéki testületet? Szerintem semmit. Viszont jól be lehet adni a népnek a dumát, hogy csapata kijelölésével csak a csepregiek érdeke számít és nem a párté. A stratégia része ez a húzás is, nem hülyeségekről kell itt agyalni, hanem világosan látni.S a kiválasztottak tényleg mind olyan személyek- a hölgyet én sem ismerem- akik méltóak is lehetnek a csepregiek bizalmára, hisz az életben már bizonyítottak.Viszont vannak csepregiek, akik azt látják a nevek mellett, hogy :FIDESZ- már alapból nem is szavaznának rájuk. Akik eddig reflexből behúzták mindig mondjuk Király és Ziembiczki nevét, látják, hogy jé, itt vannak más ismert személyek is, ráadásul függetlenek, nincs a nevük mellett párt vagy szervezet neve, próbáljuk meg velük most. Erről szól a történet itt kérem.

  Válasz
 4. S mielőtt abba kötsz bele, hogy Horváth Zoltán nem csepregi kötődésű személy, arra az a válaszom, hogy a 2 év alatt tökéletesen bizonyította alkalmasságát a városgondnoki feladatra a fiatalember. Nem fordulhat hozzá egyetlen polgár sem olyan kéréssel, amit ne próbálna megoldani, s ráadásul záros határidőn belül, nem kifogásokat keresve elodázni azokat, dolgozói munkavégzését ellenőrzi rendszeresen. A “csapatát” nem fogja be munkaidőben maszek melókra, járja a várost, keresi, hol, milyen problémát kellene megoldani. Elbeszélget ezügyben az emberekkel is, s ha nem éred el a hivatalban, telefonon mindig rendelkezésedre áll. Nem csepregiként is maga saját szemével meglátja a problémát, s keresi rájuk a megoldást. S még a szerszámot is kézbe veszi alkalomadtán, mikor nincs elég embere a munkára.
  Az elmúlt évtizedek városgazdálkodásának gyakorlatával szemben ez szerintem nagyon nagy szó.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s