Polgármester és jegyzőnő

A stílus maga az ember – szokják mondani. Valóban nehéz lenne nagyobb kontrasztot elképzelni, mint ami Csepreg jelenlegi polgármestere és jegyzője között mutatkozik. Az előbbi, a helyi Orbán-imitátor, szinte játékfilmbe illően bizarr módon mutat be mindent, ami Európában és a civilizált világban elfogadhatatlan.

Megvalósított egy olyan rendszert, ahol a hülyének nézett embereket becsapva, a város pénzét önkényesen saját céljaira felhasználva, a gyenge és alkalmatlan képviselőket az orruknál fogva vezetve hülyíti a híveit. Merthogy neki sajnos azok is vannak. Polgármesteri esküjéről régen elfeledkezve, agresszív és másokat fenyegető módon lép fel. Igen, tegnap délelőtt a városházán engem is alpári, nyikhaj stílusban megfenyegetett. Igaz, jelenleg kifejezetten neki kiszolgáltatott fültanúk – a város jegyzője, aljegyzője és a saját tanácsadója előtt. Ez volna a “polgári értékrend”? Pedig én most csak sima állampolgár vagyok. Nyilván érzi, hogy ha erélyes és hozzáértő, valóban a városért dolgozó képviselők lesznek majd az új testületben s nem az általa remélt szavazógép-automata, kézemelgető gépezet működik, akkor még az esetleges – a város számára nagyon nem kívánatos – újraválasztása esetén sem lesz számára fenékig tejfel az élet.

Ezzel szemben a város mostani jegyzője kulturált, pedáns és valóban polgári stílust képvisel. Tegnap e hasábokon is közzétett közérdekű adatigénylésem kapcsán udvarias és tisztelettudó hangnemben közölte, hogy minden általam kért adatot közölni fognak s azokat ő már egy hete átadta a polgármester úrnak, aki várhatóan ma továbbítja azokat számomra.

A város 2011-ben – a Fő-tér rekonstrukció során – általam, ezen a gépen (ingyen) elkészített címere. Az alatta lévő, általam szintén precízen megadott feliratot viszont “hozzáértők” többszörösen is elrontották*:

csepregi látványoszlop

Ezt csak azért tettem ma ide, mert bízom benne, hogy egyszer s talán nem is olyan távol, lesz majd a városnak méltó, normálisan viselkedni tudó, a polgárokat tisztelő és szolgáló polgármestere is. Jelenleg ugyan nem úgy néz ki, de nehogy már feladja bárki is 39 nappal előre a meccset! Pontosabban fogalmazva, az a város érdeke, hogy egy jelölt maradjon a szavazás napjára versenyben a mostani – botrányosan alkalmatlan – polgármester kihívójaként.

Az, aki majd legyőzi!

* A feliratnak álló formátumban, elegánsabb betűtípussal, ezüst színben kellett volna tervem szerint megjelenni az alábbi szöveggel: Vagyon egy szép város Sopron vármegyében, Csepreg az ő neve Répce víz mentében…(idézet az ismeretlen deák 1621-es verséből, az ötlet tőlem volt, csak sajnos a megvalósítást az “okosok” elrontották)

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s