Már nincs titok!

Némi elégedettséggel mondom, hogy nekem egy közérdekű adatigényléssel sikerült elérnem azt, amit az eddigi képviselők 9 hónap alatt sem tudtak megkapni. Tegnap a jegyző asszony megküldte az általam kért, Orbán Tamara önkormányzati tanácsadóval kapcsolatos adatokat.

Illő, hogy előzetes ígéretemnek megfelelően közzé is tegyem:

közérdekű adatok

Magyarról magyarra fordítva tehát a fizetése 308.400 Ft. Ebből kifolyólag az önkormányzatot mint munkáltatót havi 396.294 Ft terheli. A Szombathely-Csepreg közti buszbérlet munkáltatót érintő része havi 15.308 Ft. A decemberben megkapott jutalom összege 616.800 Ft. Vagyis a tanácsadó (más verzió szerint asszisztens) tavaly közel 6 Millió Forintjába került a városnak.

Némileg félreérthető a bérre vonatkozó törvényi hivatkozás, ugyanis az egyáltalán nem abból következik, ott csak a tanácsadó fogalma került meghatározásra! A 2011. évi CXCIX. tv. 204. § szerint a tanácsadó fizetését egyébként a polgármester maga állapítja meg, úgy hogy az nem haladhatja meg a nemzetgazdasági átlagkereset tízszeresét (!).

A meglehetősen általánosan megfogalmazott munkaköri leírás szerint lényegében titkárnői feladatokat lát el. Ehhez képest még egy két személyes titkárság is működik. Hogy mit kell “a polgármester várospolitikai programján” érteni? Van egy ilyen koncepció, vagy csak a szokásos napi ügyeket jelenti-e? Nem tudjuk.

Reklámok

Már nincs titok!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s