Nem egészen százas?

Pontosabban fogalmazva, nem 100 %-osan biztos önnön támogatottságában Vlasich Krisztián újraválasztásáért induló  csepregi polgármester(jelölt). Képviselőjelöltként is indult ugyanis, ami az ő állítólagos magas támogatottsága mellett egyértelműen a gyávaság jele.

(Mielőtt bárki félreértene, a címben figyelemfelhívó szójáték gyanánt s egyáltalán nem bántó szándékkal kérdezek, hiszen a politikában sem árt, ha néha némi humort is vegyítünk bele. Mint ahogyan azt is mondhatnám, hogy a tegnapi városi ünnepségről nekem nem hiányzott Vlasich úr. Remélem a híveinek viszont nagyon is!)

Még mindig nem zárult le teljesen a nevezési időszak, a végső rajtlistára még hétfő délutánig várnunk kell. Nem nagyon valószínű – de persze lehetséges, hogy valaki csak hétfőn gyűjti össze az induláshoz szükséges támogató aláírásokat. Ha marad a most ismert állapot, akkor három polgármester- és 23 képviselőjelölt közül választhatunk majd 36 nap múlva.

Ma röviden a három polgármester jelöltről írok s hétfőre hagyom az ismertté vált képviselő-jelölteket.

kis-diktator

Kovács András (53), dr. Szabó Bálint (34) és Vlasich Krisztián (41) verseng egymással. Mindhárman képviselőjelöltként is indulnak – vagyis nagyon akarnak valamit a városért tenni. Remélem, ez egy komoly vitában elénk is kerül majd. Magam bizonyosan az alapján fogok dönteni, hogy ki mivel áll a nyilvánosság elé. Mennyire rendelkezik olyan elképzelésekkel, amelyek kimozdítják Csepreget a mostani állapotából. Számomra a fő kérdés, hogy ki lesz az a három jelölt közül, akitől érdemi változást remélhetünk?

Hozzáteszem: nem elég a szép szó és az ígéret-cunami, a megvalósítás mikéntje, annak eszközei és esélyei is fontosak. Az eddig többször megfogalmazott diagnózisom szerint, Csepregen legalább tíz éve nem jól alakulnak a dolgok. Személyes véleményem szerint a legutóbbi választással sem sikerült előrébb mozdulnunk a valóságban (a hamis sikerpropagandát talán hagyjuk…), mindössze cseberből vederbe kerültünk és egy habozó polgármestert egy gátlástalan akarnok váltott fel.

Egyfajta helybenjárás észlelhető. Aki a siker esélyével meg akarja próbálni kirántani a kátyúból a város szekerét, azt lesz érdemes támogatnunk. Ahogyan sejtem (bár tévednék!), a még regnáló Vlasich Krisztián aligha lesz hajlandó vitára kiállni riválisaival. Ha nem jön össze egy háromszereplős vita, magam egy Kovács-Szabó vitának is értelmét látnám. Utóbbiból ki kell derülnie, kinek lehet majd szeptember 25-én nagyobb esélye a helyi – most ki tudja miért, függetlenként induló – Orbán-imitátor leváltására.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s