A bőség zavara?

Csepregen, a szeptember 25-i időközi választáson – ma reggeli, még nem végleges ismereteim szerint – 23 képviselőjelölt indul versenybe a 6 helyért. Azaz gyakorlatilag négyszeres túljelentkezésről beszélhetünk. Ez arányaiban messze meghaladja az eddigi legnagyobb érdeklődést kiváltó 1990 és 2002 évi helyhatósági választásokat is, amikor a 11 helyre 37 és 33 jelölt volt.

Kíváncsi vagyok, hogy a jelöltek számában megmutatkozó felfokozott érdeklődés mennyire jelentkezik majd a részvételi arányokban? Most van az eddigi legtöbb női képviselőjelölt is (6).

Egy Jobbikost kivéve, mindenki más független színekben indul, még a párt tagok is. Ami ha innen nézem jó, ha amonnan meg nem biztos.Mindenesetre itt és most inkább jó!

A jelöltek összeadva 1070 évet éltek meg eddig, azaz átlagosan 46,5 évnyi élettapasztalatot gyűjtöttek. Nem bántam volna, ha a 40 év alatti korosztályokból többen indulnak! Nyugdíjas korú személy most csak egy van a jelöltek között (további ketten nyugdíj közeliek).

A Felsővárost – Csepreg történelmi magját – három jelölt képviseli (köztük az egyik én magam vagyok!), az Alsóvárost kettő. A régi Káposztáskertek területén képződött negyedből (Nádasdy-Csokonai-Bognár Ignác utcák) hét jelölt indult, míg a Répce-balparti Tilosgyöp a leginkább felülreprezentált! Innen 9 jelölt is van!

Kuriózumként jegyzem meg, hogy két képviselőjelölt nem is csepregi, hanem szombathelyi lakos.

Ma délután ötkor lesz a sorsolás a szavazólapra kerülés sorrendjéről. Holnap folytatni fogom az elemzést!

csepregi látványoszlop

Reklámok

A bőség zavara?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s