A startpisztoly eldördült

Tegnap 17 órakor érdekes Helyi Választási Bizottság ülésnek voltam résztvevője. Egyrészt jóváhagyták a még függőben volt jelölteket. Véglegessé vált ezzel, hogy 3 polgármester- és 24 képviselőjelölt indul a szeptember 25-én sorra kerülő időközi önkormányzati választáson. Természetesen ennél kevesebb is lehet majd a szavazólapon, ha időközben valaki(k) visszalép(nek).

Ezt követően kisorsolták  a jelöltek sorrendjét. A polgármesteri szavazólapon  Vlasich Krisztián, Kovács András, dr. Szabó Bálint a sorrend. Három a magyar igazság (?), ráadás meg nincsen. A képviselőjelölteknél az 1. Oláh Imre…a 7. Szarka Anikó, a 13. Egervári Zoltán…végül a 24. Ridavits Tibor. Nekem magamnak a 21. sorszám jutott!

Harmadik napirendi pontként Vlasich Krisztián Rabi Imre elleni panaszát, bejelentését tárgyalta meg a bizottság. Ebben a leköszönő polgármester azzal vádolta a képviselőjelöltet, hogy egy múlt csütörtöki Facebook-bejegyzésével szándékosan meg akarta volna téveszteni a választókat és kérte eltiltását a további hasonló cselekményektől. A HVB azonban egyhangúan úgy döntött, hogy Rabi úr cselekménye nem volt jogellenes, az nem irányult senki megtévesztésére és emiatt nem is tiltotta el semmitől sem.

Mindezt a második emeleti teakonyhában bezsúfolódva, végig is hallgatta 11 a sorsoláson személyesen jelen volt képviselő- és polgármester-jelölt.

Szó szerint virágzó városunk főtéri részlete:

DSC00047

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s