A század választása

Ma folytatom a csepregi képviselő-jelöltek elemzését. A cím ötlete onnan van, hogy saját kisorsolt számom éppen megegyezik a századunkéval. Ebből máris lett egy matrica:

21. század

Hasonló kreatív ötleteket várnék, mint választó a versenytársaimtól is. Az ugyanis jó dolog, ha valaki friss, eleven szellemmel rendelkezik.

Vajon kell-e tapasztalat, vagy legjobb mindig mindent a nulláról kezdeni? A válasz nyilván középen van! Botorság lenne kidobni az ablakon a felgyűlt tapasztalatokat, de állandó megújulásra is szükség van. Mint mindig, én elvi alapon állok most is. Megvan a rendelkezésre álló listából, hogy én magam kiket látnék legszívesebben az új képviselő-testületben. Persze az egy az egyben aligha fog megvalósulni, de finoman segíteni fogom az általam megfelelőnek vélt jelölteket.

Természetesen számolok azzal is, hogy mások is be fognak majd kerülni. Sőt, ad absurdum azzal is, hogy esetleg zömmel általam kevésbé szerencsésnek tartott személyekre esik majd a tisztelt választók szavazata. Egy biztos, mindenkivel együtt kell tudni működni! Azzal a 17 jelölttel is, aki majd nem fog ezúttal az élbolyban végezni. Hisz legalább azt becsülni kell mindenkiben, hogy érdeklődést mutat a közügyekben való részvétel iránt – ami valljuk be, nem mindig habos torta!

Hogy rögtön talányos legyek, a mai 7 tagú testületből, a polgármester-váltás mellett, mindössze 2 képviselő újbóli bekerülését tartom kívánatosnak.  A négy új között pedig természetesen magammal is számolok, mint a talán leggazdagabb eddigi önkormányzati tapasztalattal bíró jelöltek egyikével. Különösen azért, mert noha eddig három ciklus van mögöttem, de mind a háromban ellenzéki pozícióban voltam, tehát nem igazán tudtam mindazt megvalósítani, amit Csepreg érdekében kívánatosnak tartottam volna s most is annak tartok.

Most egy a jelenleginél alkalmasabb új polgármesterrel vállvetve, talán sikerülni fog megvalósítani a 21. századi Csepreg álmát! (mondják, hogy idealista vagyok – igen, az is vagyok!)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s