Sub rosa

Némiképpen a 17. századi főúri összeesküvőkhöz hasonlóan viselkedik Csepreg képviselő-testülete, amikor hagyják hogy a polgármester lényegében titokban manipulálja  és az orruknál fogva vezesse őket. Erőtlen társaság! S a pokolba vezető út is – mint tudjuk – jó szándékkal van kikövezve …

Magam is csak tegnap este – utólag – értesültem arról, hogy június 20-a óta először (tíz hét elteltével és legalább három sikertelen kezdeményezést követően) a polgármester mégiscsak összehívott egy “rendkívüli” ülést. Mindezt totálisan szabálytalanul! Anélkül hogy a meghívót kitették volna a város weboldalára és hirdetőtábláira.

Ugyanis nem arról van szó, hogy 7 ember magánügye volna az, ami Csepreg városában történik! A polgármester szó utótagja a magyar nyelvben a polgárok mesterét jelent, vagyis elsőt az egyenlők között. A képviselő szó hétköznapi jelentése pedig azt hiszem mindenki számára világos. Nem arról van szó, hogy 7 ember számára privatizálva lett a város ügye, hanem a képviselőknek a város egészének érdekeire figyelemmel, a lakossággal kapcsolatot tartva kell(ene) dolgozniuk.

Megjegyzem, évi egy alkalommal számot is kell adniuk tevékenységükről a választók előtt. Mivel 25 nap múlva időközi választással véget ér a mostani megbízatásuk, még azt megelőzően kell(ene) ezt megejteniük! Közülük a polgármester a legfontosabb (képviselőnek számít ilyen értelemben), hiszen teljes munkaidőben, főállásban látja el a feladatát. Az ő tárgyszerű (?) beszámolóját várom emiatt a legnagyobb érdeklődéssel.

Azt pedig polgárként kötelezően elvárom, hogy a hétfő délutánra összehívandó ülés tisztességesen meghirdetésre kerüljön. A képviselőknek pedig ezúton javaslom, hogy minden – eddig jogászkodó tili-tolival elodázott – nyitott kérdést sürgősségi és módosító javaslatként péntek délig újra nyújtsanak be és vessenek véget annak az állapotnak, hogy a helyzetével visszaélő polgármester eddig az orruknál fogva (meg)vezette őket és lényegében impotens, tehetetlen társaságként nevetségessé tette a képviselő-testületet a város lakossága előtt. Hisz a bolond is látja, hogy mindent saját érdemeként tüntet fel, szabadon költi újraválasztási kampányára a város pénzét s mivel nem működik a normális nyilvánosság, egyoldalú propagandáját a lakosság jelentős része el is hiszi neki.

(A nyilvánosság hiánya miatt, sajnos a teljes eddigi képviselő-testületet súlyos felelősség terheli. A csepregi Mutyiland elemzése majd később…)

Ahogy anno Deák Ferenc mondta, a mellényt előbb végig ki kell gombolni, hogy aztán majd szeptember 25-én tisztességesen újra lehessen azt gombolni. És nem titokban, “sub rosa”, hanem teljesen nyíltan:

sub rosa

Azt javaslom minden a város ügye iránt érdeklődő polgárnak, hogy a szabályosan meghirdetett ülésre – ha lesz ilyen – minél többen menjünk is el, hogy ne csak közvetetten lássuk-halljuk, hogy ott mi történik! Ha már az élő közvetítést nem sikerült 2009 óta megoldani…

Reklámok

Sub rosa” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. Úgy fél a nyilvánosságtól az oszlató négy képviselő közül három, mint ördög a tömjénfüsttől!

  A nevükben az interneten “szónokló” szerencsétlen G. I. meg olyan, mintha beültetnénk egy Ferrariba egy olyan embert aki korábban még autót se látott soha életében!

  A funkcionális analfabétizmus, a született antitalentum, a megvezethetőség és a naivság ikonoztáza… Ez mind mind egy személyben G. I. !

  Fetreng a röhögéstől minden bejegyzésén, minden hozzászólásán a Vlasich tábor!

  Kevés embernek köszönhet majd annyit (ha újraválasztják) a jelenlegi polgármestert mint annak a félnótásnak!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s