Sub rosa ismét?

Úgy tűnik, a múlt keddi alkalomhoz* hasonlóan ma is teljes titoktartás mellett kerül sor a csepregi önkormányzat képviselő-testületének ülésére. Sem a polgármester, sem a képviselők nem érdemesítették a lakosságot arra, hogy közhírré tegyék a közügyekről, a közpénzek felhasználásáról döntő alkalmat.

Tudtommal a meghívó a pénteki munkanap legutolsó percében, 12.30-kor ment ki elektronikus levélben.

sub rosa

Ebből tudható a képviselők számára, hogy 16 órakor lesz az ülés a városháza tanácskozó termében. Ezen valószínűleg a városháza második emeletén lévő teakonyhát kell érteni (?), mert a hivatal – szintén titokban tartott – átépítése miatt a rendes tanácsteremben jelenleg a pénzügyi osztály munkatársai dolgoznak.

Ami nem történt meg:

SzMSz 9. § (5) A képviselő-testületi ülés időpontjáról, helyéről és napirendjéről a lakosságot hirdetmény útján értesíteni kell az Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel, és az önkormányzat hivatalos honlapján történő megjelenítéssel.

Úgy tudom, az egyik képviselő meg is kérdezte a távozó polgármestert, miért nem történt meg mindez? Azt a választ kapta, hogy a jegyző dolga lett volna a nyilvános meghirdetés. Viszont joggal kérdezhető, hogy a jegyzőnek vajon ki a felettese? (Gyengébbek kedvéért elárulom: a polgármester)

A polgármester feletti kontrollt pedig a képviselő-testület gyakorolja. Ha gyakorolja?

Ma délután kiderül…

 

* Augusztus 30-án (kedden) 5 perc alatt világossá vált, hogy a napirenddel kapcsolatos véleménykülönbség miatt mégsem lehet ülést tartani.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s