Két szék között, tanácstalanul

Tegnap délután óta ideiglenes polgármestere van Csepregnek Hárominé Orbán Erika eddigi alpolgármester személyében. Vlasich Krisztián polgármestert ugyanis fegyelmi eljárás alá vonta a képviselő-testület és rögtön fel is függesztette az állásából. Ennek oka kétes pénzügyi manőverei, a város pénzének felhatalmazás nélküli szórása és sorozatos súlyos mulasztásai, törvénysértései voltak.

Három tagú vizsgálóbizottság alakult Rabi Imre képviselő elnökletével (tagjai Kovács András és Ziembicki Erzsébet képviselők). Hamarosan a rendelkezésre álló dokumentumok bekérésével, a súlyos visszaélésekkel vádolt, tisztségéből felfüggesztett polgármester személyes meghallgatásával, sor fog kerülni a tények  részletes tisztázására. A vizsgálóbizottságnak sietnie kell a munkájával, mert noha arra a törvény szerint 30 nap állna rendelkezésre, 19 nap múlva időközi választásra kerül sor a városban. Hogy visszalép-e a most felfüggesztett polgármester(jelölt) a választástól, még nem tudjuk. A város lakosságának azonban mindenképpen tiszta képet kell kapnia ahhoz, hogy megfelelő döntést tudjon hozni a következő három év polgármesterének személyéről.

A tegnapi ülésen, még a felállás előtt Vlasich Krisztián felfüggesztett polgármester és tanácsadója, Orbán Tamara (aki, csak névrokona az átmenetileg, három hétig ügyvivő polgármester asszonynak), a háttérben Gagyi Levente megyei fideszes képviselő:

Vlasich Tamara

Reklámok

Két szék között, tanácstalanul” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Szerintem ez egy ostoba és elhibázott lépés volt, ennyi idővel a választások előtt. Miért nem történt már meg tavasszal, mikor kirobbant a balhé? Az eljárásnak épp ez a legrosszabb időzítése. Ha nyer Vlasich, akkor is, ha veszít akkor is. Nem is beszélve a negatív kampányról, aminek pont ez a lépés fogja a szelet adni a vitorlájába. Komoly erkölcsi tőkét fog ebből Vlasich profitálni. Nem is beszélve a Szabó Bálint-féle kavarásból! Jobb ,ha csendben maradt volna a fiatalember, pont az lett volna az ellenzék érdeke.

  Válasz
 2. “Hogy visszalép-e a most felfüggesztett polgármester(jelölt) a választástól, még nem tudjuk.” – további érdekes fejlemények várhatók! (nem elméleti ez az opció sem…)

  Válasz
 3. Ezt a lépést azért nem lehetett megtenni korábban, mert a Pm. szándékosan akadályozta a Testületi ülés összehívását. Számos előnye is van a késői döntésnek. A választáskor függő helyzetben lesz a jelenlegi Pm.vagy még eddig nem ismert súlyos tények is napvilágra kerülenk. Nem tudja az anyagi forrásokat szabadon, és a Hivatal dolgozóit ( most elvesztett )hatalmával élve a kampányában felhasználni. Meglátjuk, reméljük a Csepregiek végre nyíltabban véleményt mondanak és a választáskor aktívak lesznek. Sokan akarnak majd szavazni!

  Válasz
 4. S ha mégis nyer Vlasich? Hivatkozni fog a csepregiek bizalmára, s erkölcsi győztesként kerül ki az egészből, s be fogja betonozni a polgármesteri székbe magát még egy esetleges FIDESZ vereség utánra is. S hivatkozhat arra, hogy az ellenzék minden eszközzel meg akarta akadályozni tevékenységét, mert hatalom és pénzéhes. Ez akkora magas labda számára, hogy hülye lenne, ha nem ütné le. Nem beszélve a negatív kampányról, amit most a Fideszes vérebek indítani fognak az ellenzék ellen. Szabó Bálint meg lépjen már vissza, esélye sincs nyerni, csak az ellenzék táborát gyengíti, ráadásul rajta aztán lehet fogást találni a fideszeseknek, nem is kicsit.

  Válasz
 5. Visszalépni? Naív gondolat teljesen. Szerintem inkább az emberek többsége ( a józan, paraszti ésszel gondolkodó és nem naív ideológiákat kergető emberek) úgy értékeli a mostani helyzetet, hogy egyeseknek unalmukban van ideje cirkuszt rendezni az istenadta népnek, mert jó dolgukban már nem tudják, mit is csináljanak. Az áldozati bárány szerepében tetszelegve Vlasich ezzel a cselekedettel még erősebb lesz, Szabó Bálintot elsöpri s a megosztott ellenzék is vereséget fog szenvedni. A ti ügyeteken Szabó Bálint visszalépése segíthet már csak, ha segít egyáltalán.A hivatali apparátust meg tudtommal a jegyző irányítja, ő a közvetlen feljebbvalójuk, neki tartoznak engedelmességgel.

  Válasz
 6. Látom nem értetted pontosan, amit írtam Vlasich Krisztián lehetséges visszalépéséről. Ez adott esetben nem választható opció lesz a részéről, hanem kényszerűség…

  Válasz
 7. blablabla! Ahogy szoktad mondani, Téged idéztelek. Ezzel a hozzáállással győztesen fog kikerülni ebből az egészből Vlasich, a “négyek” meg szerintem még el is lesznek számoltatva, hogy felesleges pénzkiadásba verték a várost. Választásokig már semmi nem történhet, mert egy kezdő ügyvéd is el tudja csűrni csavarni addig a dolgokat, nem a Fidesz minden hájjal s némi tőkével megkent ügyvédei. Reálisan nézve a dolgokat, Vlasichot egy kihívója verheti meg, ha két ellenzéke lesz, röhögve nyer. Ehhez nem kell diploma, még nyolc osztály is elég, hogy értsük. S az az 1 az nem Szabó Bálint, az is biztos!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s