Te kit választanál?

Valakinek meg kell változtatnia a sorsunkat? Lehetséges vajon? Szükség van változásra?

Az eddigi polgármester közpénzen folytatott önfényező kampányába beleájultak szerint nyilván nincs. Nekik tetszik a kézi vezérléssel, csodadoktorként tevékenykedő városvezető. Még azt is elhiszik neki, hogy fejlődik a város, pedig csak sima szemfényvesztésről van szó…

Mások átlátnak mindezen és inkább a rajzfilmbeli Mekk Elek mesteréhez hasonlítják a kormánypárt által két éve még nyíltan, ma már csak suba alatt támogatott Vlasich Krisztián tevékenységét. Az első kérdés tehát az, kell-e új polgármester? A második pedig az, hogy a két új aspiráns melyikétől remélhetünk nagyobb és igazibb változást?

A két kérdés össze is függ egymással, hiszen nem nehéz belátni, ha a lakosság többsége szerint nincsen szükség változásra, akkor Vlasich fog maradni. Amennyiben pedig a változást akarók kerülnek többségbe, akkor főleg az a kérdés, ki akar nagyobb, ígéretesebb, valódi változást?

Summázva mindezt, a kérdések kérdése, hogy kell-e változás? Miután nem akarok kötetnyi terjedelemben érvelni, maradjunk a számomra nyilvánvaló eredménynél: igen!

Ha összevetjük a Vas Népe tegnapi számában olvasható rövid szövegeket, akkor a várost az előző két ciklusban gyakorlatilag együtt vezető Vlasich és Kovács meglátásai és ígéretei azonos koordináta-rendszerben vannak. Szabó ígér inkább a fennállóhoz képest érdemi változásokat. Kovács András megpendíti a progresszív adózás lehetőségét, ami pozitív és indokolt elképzelés ugyan, de nem a probléma (a város alulfinanszírozottsága) lényegét ragadja meg. Tényleg igazságosabb lenne a közterhek méltányosabb elosztása, de a még nagyobb gond az, hogy a fejlődéshez (ön)erő kell és ilyen értelemben kell felelősen gondolkodni, majd cselekedni. Szabó Bálint minderről bölcsen hallgat – ami egy kampányban okos dolog is, mert nem az ingyen sör osztásáról van szó.

Közös vonás Kovács és Vlasich esetében az is, hogy ellentétben Szabóval, nem hangsúlyozzák a nyilvánosság szerepét. Ez az elmúlt 6 év általuk megvalósított gyakorlatát tapasztalva érthető is. Nem a lakosságra tartoznak a város ügyei, gondolják! Majd a reklám-propagandával, meg némi pénz- és ingyen sör osztással szépen elkábítjuk őket. Vagy legalább a “kívülálló” számára úgy tűnik! Szabó az eddigi rendszer megváltoztatását ígéri,  a közügyek nyílt és átlátható, a polgárok előtt nem rejtegetett intézését.

Életkor szerint Szabó a legfiatalabb, ami nem érdem, csak állapot. Ami még mellette szól, hogy ő a legtanultabb és a leginkább “tehetséges” a versenyben lévő három jelölt közül. Ráadásul nem fél a lakosságtól és a szemtől-szembe helyzetektől sem. Az is előnyére szolgál, hogy jól ismeri Csepreget, de az elmúlt 10 évben semmilyen formában nem vett részt a város ügyeiben.

Összegezve a fentieket: szerintem változásra és polgármesterként dr. Szabó Bálintra van szükség. Kovács András kiváló képviselő és tapasztalt ember, az egyik legjobb képviselői teljesítmény van mögötte. Aligha megkerülhető egy négyszemközti beszélgetés kettejük között, ami a sikeres változás “sine qua non”-ja lehet Csepreg számára. Van ugyanis olyan helyzet, amikor külön célszerű menetelni, de a végén egyesíteni kell az erőket.

csepregi látványoszlop

 

Reklámok

Te kit választanál?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. A végén bizony egyesíteni kell az erőket! Az utóbbi egyharmad évben ez volt a legigazabb és legreálisabb gondolatod. De Kovács András visszalépésével ez a harc teljesen reménytelen és elbukott. Szabó Bálint nem ellenfele Vlasichnak, a fiatalembernek “múltja” van itt Csepregen, jövője kevésbé. A legtöbb csepregi tisztában van vele, hogy aki már párszor képes volt a polgárok képébe hazudni szemrebbenés nélkül, az ezután is meg fogja csinálni.
    DJ. Téged tényleg nem értelek. Magad már elvágtad teljesen a képviselőtársaid minősítésével. Mintha be se akarnál kerülni a testületbe! Szabót támogatni annyi, mint eleve a vesztes oldalára állni. Kezdek arra gyanakodni, amit művelsz, az Vlasich által megrendelt műbalhé, semmi más. Lehet, Te leszel talán jövőbéli tanácsadója?

    Válasz
  2. Hogy hazudott-e Szabó Bálint, mikor és miben, azt az ő dolga lesz tisztázni a város lakói előtt! Sok a lejárató céllal terjesztett dolog ezekben az ügyekben. Audietur et altera pars…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s