Félig kivágott fa?

Mindössze 10 nappal a csepregi időközi polgármester- és képviselőválasztás előtt nem árt újra átgondolni a helyzetet. Hogyan jutottunk el idáig és milyen lehetőségek vannak előttünk?

A két évvel ezelőtti polgármester-váltást követően a megelőző, 2010-2014 közti időszakban – megjegyzem,Vlasich Krisztiánnal együtt – a várost vezető triász (Király-Kovács-Ziembicki) a “békesség kedvéért” teljesen behódolt Vlasich-nak. Elnézést a hasonlatért, de mint a kutya, amelyik háton vágja magát a gazda előtt. Megszavaztak mindent és korlátlan hatalmat biztosítottak neki. Személyi tanácsadó beállítását, akárhányszor 5 Millió szabadon költését… Mondván, hogy erre kaptak felhatalmazást. Rabi Imre lett a pénzügyi bizottság elnöke, a korábbi fidesz-káder polgármester feleségét alpolgármesterré választották, a helyi gazdasági háttérhatalom képviselői is bizottsági helyeket kaptak. Látszólag minden a teljes békesség és összefogás jegyében indult. Persze a jég vékonynak bizonyult, de csak fokozatosan derült ki, hogy működésképtelen az így létrejött felállás.

Amikor korrigálni kellett volna a kezdő lépéseknél elkövetett súlyos hibákat, a képviselők többsége már tehetetlenek és impotensnek bizonyult. Ahogy hallani, a napokban  a városnak durván évi 6 Millióba kerülő polgármesteri tanácsadó is magától távozott volna (??).

A polgármester ellenőrzésében eddig nulla eredményt felmutató képviselő-testület csak az utolsó utáni pillanatban, szeptember 5-én indított fegyelmi vizsgálatot. Addig folyamatosan hagyták, hogy Vlasich az orruknál fogva vezesse őket. Jellemző a tehetetlenségük (vagy naivitásuk) mértékére, hogy a már februárban megérett feloszlatást csak május 30-án, negyedik próbálkozásra tudták megszavazni. Utána június 20-án és szeptember 5-én is mindent megszavaztak Vlasichnak – mondván hogy az a város érdeke. Magyarán aláírták a saját elbocsátó levelüket!

Előbb a Csokonai, majd a Szombathelyi utca aszfaltozását szavazták meg, úgy hogy mindezt Vlasich a lakosság előtt az egyszemélyi érdemének tudja beállítani. Méltán röhöghet a markába s még azt is megtehette, hogy meg sem hívta a képviselőket a város pénzén leaszfaltozott Csokonai utca átadására. Most meg eszébe sem jut senkinek, hogy ne a felfüggesztett polgármesteré lenne a Szombathelyi utca rendbetételének is az érdeme.

Ennyire pehelysúlyú, alkalmatlan emberek állnak szemben egy gátlástalan demagóggal. Gyakorlatilag tálcán kínálják fel Vlasichnak a személyüktől való megszabadulással együtt a korlátlan hatalom lehetőségét, személyre szabott szavazógéppel.

Azonban nem oda Buda! A város lakosai előtt ott a lehetőség, hogy helyben élő, felkészült polgármestert és az eddigieknél – tisztelet a kivételnek – alkalmasabb képviselőket válasszanak. A puszta személyi változás azonban nem elég, alapvető tartalmi és szemléletbeli váltásra is szükség lesz. Ahhoz olyan polgármester kell, aki nem volt részese az elmúlt hat év “kompromisszumainak”, meg bátrabb és felkészültebb képviselők is kellenek melléje.

Nem lesz könnyű! Ugyan csak 3 év most a közvetlen tét, de minél előbb el kellene indulni jó irányba. Hogy el tudunk-e, az rajtunk is múlik.

2016-09-01-_csepreg_44

Reklámok

Félig kivágott fa?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Látom, mentoráltadtól már tanulod a köpönyegforgatást. No comment!! Úgyis mindenki , akinek van egy kis sütnivalója tisztán lát.

    Válasz
  2. Az jó is volna, ha minél több ember tisztán látna. Nagy örömmel venném s bízom benne, hogy ez nem csak jámbor óhaj marad.

    Válasz
  3. Ez pontosan így van! Akik tisztán látnak, azok tudják, hogy 2 ellenzéki jelölt esetén felesleges is lesz az egész cécó, mert úgyis Vlasich fog nyerni. S az is nyilvánvaló, hogy Szabó Bálint egyedül nem lesz méltó ellenfél a regnáló PM számára, meglepne, ha 15 %-nál többet kapna. Ha ez a két opció lesz polgármester ügyben, sokakkal együtt csak képviselőkre szavazok, polgármesterre nem.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s