Mikiegér, a múlt embere

Néhai Antall József, rövid reményteli korszakában, jellegzetes fanyar humorával politikai Miki-egereknek nevezte korabeli kritikusait. Onnan jut ez eszembe, hogy a hozzá semmiben sem hasonlítható csepregi – “függőben lévő” polgármester, Vlasich Krisztián tegnap megjelent propaganda-füzetében a “múlt embereinek” titulálja helyi ellenfeleit, ma megjelenő Vas Népe propaganda-közleményében  pedig a veszélyesebbik riválisát, dr. Szabó Bálintot szegedi szélkakasnak bélyegzi.

Most tekintsünk el attól a ténytől, hogy ő maga nem csepregi, hanem szombathelyi lakos, meg hogy ideálja, a jelenlegi magyarországi miniszterelnök, aki a Liberális Internacionálé alelnökéből lett a mai Európa egyik legbrutálisabban antiliberális politikusa – akkor szintén szélkakas?

Ha meg fidesz-módra a demagógiával akarnánk élni s némi humorral bemutatni a néphülyítés időnként jelentkező belső logikai ellentmondásait, Vlasichot önkényuralmi jelképek terjesztésével is vádolhatnánk:

Created by Readiris, Copyright IRIS 2009

Created by Readiris, Copyright IRIS 2009

A vörös viaszpecsétben megjelenő ötágú csillagok talán Vlasich kommunista érzelmeiről tanúskodnak? A Btk. 335. § szerint az ötágú vörös csillag tiltott önkényuralmi jelképnek minősül.

Ha nem volnának jogi tapasztalataink, akkor ilyesmiért akár fel is jelenthetnénk… A rendőrség, bíróság azonban – hacsak teheti – kivonja magát a politikai küzdelmekből. Hiába van igaza valakinek a szó hétköznapi értelmében, ha egyszer az a dolgok természete folytán nem tud átjönni a bűnüldözés és a jogszolgáltatás rendszerén. Ilyenkor a dolgot politikai eszközökkel lehet kezelni és a választópolgárokat kell meggyőzni. Tudjuk, hogy utóbbi sem könnyű, pláne amikor az ellenfél kezében van szinte minden lehetséges fórum…

Viszont a néma gyereknek még az anyja sem érti a szavát. Már csak 9 nap van arra, hogy eldöntsük Csepreg 2016-2019 közti sorsát. Én csak a magam nevében tudok ismételten állást foglalni: a legtanultabb és a kampányban is legaktívabban dolgozó jelöltet, dr. Szabó Bálintot támogatom. Kovács Andrást arra kérem, lépjen vissza a polgármester-jelöltségtől annak érdekében, hogy utólag ne tegye értelmetlenné a hosszas vajúdást, habozást követően a változás érdekében kimondott feloszlatást. Nyilván nem azzal a céllal tették azt, hogy önmagukon harakirit elkövetve, még jobban megerősítsék Vlasich pozícióját. Képviselőként eddig kiváló munkát végzett, az új testületben is szükség lesz rá!

Reklámok

Mikiegér, a múlt embere” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Kedves Jóska!

  Mégis napraforgó vagy? Azt írtad pár bejegyzéssel ezelőtt, gerinces vagy és nem változtál 6 éves korod óta!
  Hiteltelen vagy a négyessel, támogatottaddal együtt együtt!

  A te írásod:

  “Szabó Bálint, a médiasztár

  Egykori csepregi képviselőtársam megint az országos média látókörébe kerítette önmagát. Elmondása szerint, 2006 nyarán Rózsa Flores Eduardo budapesti lakásán tapasztalt élményét hozta nyilvánosságra.

  Ma videóról megnéztem az ATV-ben adott tegnap esti interjúját s meghallgattam az Orbán-1 Rádió riporterével folytatott mai beszélgetését is. Az érdemibb információt az előbbi nyújtotta, hisz sosem a direkt közlések a lényeg, hanem az akaratlan metakommunikáció. Utóbbi alapján nem mondott igazat…

  Cui prodest? – vetődik fel a kérdés. Aligha Gyurcsány, vagy a hírbe hozott mszp-s politikusok érdekét szolgálja a fideszes sajtónak bedobott téma. Bombera Krisztina kérdésére Bálint letagadta 2002-ig megélt fideszes múltját. “Politikus” – Csepregen azonban mindenki tudja, hogy bizony 2002-ben, 20 évesen (!) ő volt az akkori fidesz és szatellitpártjainak a közös polgármesterjelöltje. Majdnem nyert is.

  Két jó barátja volt az akkori budapesti és győri ifjúságpolitikai nyüzsgésben, pályázati pénzek osztásában, nyerésében: Szíjjártó Péter és Zuschlag János. Amíg a fidesz volt kormányon az ő szekerüket tolta, ez nyilvánvaló. Amint változott a helyzet, ő is lovat cserélt. Tudni kell azonban, hogy akkoriban meglehetős nagy egyetértésben intézték a mutyikat a fideszes és mszp-s ifjak. Az csak az ostoba zemberek hibája, hogy a fideszeseknek elhitték, hogy ők úgymond becsületesek, míg a szocik lopnak, csalnak. Pedig dehogy: egyik kutya, másik eb.

  Az is nyilvánvaló, hogy Csepreg 2006-2010 közti fideszes polgármestere Bálint csapatából érkezett, az előző ciklusban hárman alkottak egy “frakciót”. Mégis elgondolkodtam, hátha Bálint közben megváltozott, hisz mégiscsak eltelt 11 év…

  Mi hajtja vajon? A média-szereplés mindenáron? Sokan tán emlékeznek rá, még önmaga állítólagos homoszexuális megerőszakoltatását is reklámozta ország-világ előtt.

  Tény, hogy jó fellépésű, kellemes hangszínű, még mindig fiatal ember. 2004-ben Gyurcsány mszp-n belüli megválasztásáért dolgozott, később Szily Katalin kedvence volt. Utóbbinak Csepregen ő mutatott be engem is egy látogatása alkalmával. Az ATV-s interjúban Erdő Péterrel és Habsburg Ottóval is előjött, sőt nemrég Győrben Orbán Viktort biztatta az acsádi idősotthon megmentésére…”

  Válasz
 2. Niki!

  Mi a problémád ezzel. Nem voltam s ma sem vagyok senkinek sem a kritikátlan támogatója. Kivételesen azok közé tartozom, akik nyíltan vállalják évekkel korábbi szövegeiket is. Több ok miatt tamáskodtam Bálint 2006-os őszödi beszéddel kapcsolatos utólagos rekonstrukciójának helyességét illetően. A témával kapcsolatos többrészes elemzésem ma is aktuális és visszaolvasható a blogomban. 🙂

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s