Nekünk nyolc?

Vajon a festett valósággal felül lehet-e írni a rögvalóságot? Magyarország és Csepreg lakói számára egyaránt ez a kérdés. Ha kitartóan ismételgetik a hazugságot, akkor az egy idő múltán már igazsággá válik? Beletörődéssel lehet-e “megúszni” a dolgokat, amelyek majd úgyis maguktól megjavulnak egy idő múltán, vagy meg kell próbálni megváltoztatni azokat?

Csupa filozófiai kérdés, de nyolc nap múlva mégis konkrétan felvetődnek. Hagyjuk-e belénk szuggerálni, hogy úgyis tehetetlenek vagyunk és a nyakunkon ülő arrogáns országos és helyi hatalom örökké tart? A nagyképű, ámde sikeres népámító, néphülyítő tolvajok örökké tapsot kapnak a szerencsétlen becsapott, tyúkeszű “választóktól”? Minden szélhámosság és aljasság triumfál a zemberek “jóvoltából”? Vagy amúgy átlagban mégsem vagyunk teljesen debil, agymosott zombik és a többség mégiscsak képes a normális gondolkodásra? Nem tudjuk, majd kiderül.

Csepregre konkretizálva a dolgot, egyetlen kérdés van: kell-e változás, vagy minden happy és a boldogságunk határtalan?

A néphülyítés hívei és – tudtukon kívül persze – áldozatai láthatóan hangosak és sokan is vannak, csak azt nem tudni, hogy ez tényleg így van-e, vagy ez is a festett valóság része? Aki helyben élő, tanult és viszonylag becsületesebb emberekre bízná a város ügyeit, az vagy hallgat, vagy maga is terjeszti a mantrát, hogy itt a többség sajnos reménytelenül hülye és egyék is csak meg, amit főztek.

Ráadásul lehetetlennek tűnik sokak számára úgy változást elérni, hogy két ellenjelöltje van az eddigi polgármesternek. Matematikailag azonban semmi sem lehetetlen! Egyéni ambíciók nehezítik meg a szükséges összefogást, de ezen felül kell(ene) emelkedni.

Nem lehetetlen!

10390220_10202870460975880_5918187313576075239_n

Reklámok

Nekünk nyolc?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Reménytelenül hülye vagyok én is ezek szerint! De jó nekem!
  Hisz nem támogatok egy eleve bukott ügyet- mert Szabó Bálintnak a polgármesteri székbe törekvése egyértelműen az. S 25-e után hallgathatom Vlasich győzelemittas nyilatkozatait, az “oszlató négyeket” láthatom farkukat behúzva kivonulni a politikai életből. Láthatlak Téged a Csepreginél székeket hajigálni, s utána ápolókat jönni, ahogy Rád adják a kényszerzubbonyt.
  Ha ennél is hülyébb vagyok, akkor láthatlak majd Vlasich tanácsadójaként az irodájában, amit Veled is meg fog osztani győzelme után. Mert így szétzülleszteni, demoralizálni egy ellenzéket, ahogy Te csinálod, ennél jobban senki nem tudna, még ha fizetik érte, akkor sem.
  S el fog jönni a Kánaán, ahol Ágh Peti tologatja ide talicskán a rengeteg lóvét, Csepreg minden utcája fel lesz újítva, a kincsédiek visszakapják vizüket, a város minden házára új kémény kerül, a civil egyesületek azt se tudják, mire költsék a rengeteg pénzt, amire a Hivatalnál pályáznak. A város minden intézményének dolgozói dúskálni fognak az Erzsébet utalványokban, Szép kártyákban. Nah szóval hülye vagyok, nem tagadom.

  Válasz
 2. Soha nem hajigáltam székeket s biztosan nem leszek Vlasich tanácsadója sem. Nemhogy nem demoralizáltam senkit, hanem pont ellenkezőleg, amit az ún. “ellenzék” tett, abban segítettem őket. 🙂

  Válasz
 3. Heteken, hónapok keresztül az a duma ment hogy messze van még a választás, ráér (ej ráérünk arra még?) még a kampánnyal a Kovács, meg a “csapata”…
  Most meg 8 nappal a választás előtt, -“már elment a hajó” -felesleges már kampányolni!

  Szerintem ha semmi más bűne nem lenne Királynak, Ziembickinek, és Kovácsnak mint amit az oszlatás óta passzivitásukkal elkövettek, -már ez elég lenne ahhoz hogy ne kerüljenek be az új képviselő-testületbe!

  Válasz
 4. Én teljesen máshogy látom, hisz hülye vagyok.
  Szerintem meg okos és szavazatokkal kifizetődő stratégia kimaradni abból a sárdobálásból, amit Szabó Bálint és holdudvara zúdít a regnáló polgármesterre. Az értelmes emberek pont ezt a tartózkodó stílust fogják szavazatokkal honorálni. Bár az az igazság, ha Szabó Bálint nem lép vissza, Vlasich röhögve nyer és semmire sem mentek vele.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s