Szemét ügyek

Ma 16 órakor másodjára tesz kísérletet a szeptember 5-én alakult fegyelmi vizsgálóbizottság Vlasich Krisztián felfüggesztett polgármester és további érintett személyek meghallgatására a Czigli-ház és más egyeztetés és tájékoztatás nélküli építési munkálatok ügyében. A pénzügyi visszaélések és a törvénysértések elbírálása a dokumentumok alapján is lehetséges. A bontási és építési munkák részleteinek tisztázása azonban személyes meghallgatást is igényel.

Itt  a szemét, ott a szemét? Mutat-e az önkormányzat jó példát az építési-bontási törmelék elhelyezését illetően a lakosságnak? Az egyszemélyi polgármesteri vezetés döntései valóban magyarázatot igényelnek. Miért éppen a Széchenyi-tér 18. – egy főtéri épület udvara szolgál a városgondnokság által részben magánterületről kitermelt nagy mennyiségű faanyag tárolóhelyeként? Ráadásul péntek délután illegális hulladéklerakó kialakítása is elkezdődött ott, a felfüggesztett polgármester személyes irányításával. Amikor a felháborodott utcabeliek értesítésére megjelentem a helyszínen, Vlasich a szokott nagyképű, arrogáns stílusában megkérdezte tőlem, milyen jogon tartózkodom az ingatlan – akkor még be sem kerített – udvarán? Az illegális hulladéklerakó miatt vagyok itt – válaszoltam neki. Arra a kérdésemre, hogy ő felfüggesztett polgármesterként vajon milyen minőségnem tartózkodik ott? – nem kaptam választ.

dscn1408

dscn1406

Azóta gyorsan kerítést húztak a bejárat elé s el is tüntették a képeken látható veszélyes hulladékot:

dsc00082

Ami a legszomorúbb, hogy a szemét-ügyekben érintett, felfüggesztett polgármester és a városgondnok is indulnak a vasárnapi választáson. Reméljük előtte még tisztázzák, hogy honnan-hova és miért szállíttatták például a Czigli-ház tetőbontáskor keletkezett nagy mennyiségű veszélyes azbeszt-pala hulladékot?

Reklámok

Szemét ügyek” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. Adalék az ügyhöz a történeti hűség kedvéért!
  A probléma gyökere Háromi Jenő országlása alatt kezdődött ( bár ő szerintem az egészről semmit sem tudott, mivel nem járt soha nyitott szemmel a városban.)
  A régi városgazda akkoriban létesített illegális szemétlerakót a volt Vasútállomás rakodóterületén. A környéken lakók háborogtak, a városgazdának is megemlítették párszor, miért is hordja/hordatja oda a szemetet, mindhiába. Tőled DJ, kb 250-300 méter távolságra történt mindez, s akkoriban képviselő is voltál, itt ezen a blogon észrevételezték a problémát Neked is, mindhiába. Semmit nem tettél, vagy nem akartál tenni a felszámolásáért. Király Árpád polgármestersége idején folytatódott a szemételhelyezés, mind a Városgondnokság, mind a lakosság részéről. ( akik nem fizetnek évek óta kukadíjat, hordták oda szemetüket.)
  Személyesen jelezték Király Árpád polgármesternek a problémát, városgondnoknak is, semmi nem történt. A szeméthegyek csak nőttek, és nőttek. Patkányok, egerek, rókák vertek tanyát közelében.
  Új szelek kezdtek fújni Vlasich Krisztián polgármestersége idejétől. Az új városgazda már rögtön kinevezésekor megszüntette a problémát, elégettette közmunkásokkal az éghető anyagokat, elszállíttatta a nem éghető hulladékot valahová, járhatóvá tették: lekavicsozták a Temetőig az utat, könnyítve ezzel a felsővárosi emberek eljutását a Temetőbe, akik rühellettek átkelni kerékpárral a nagyon veszélyes Ady utca-Bajcsy- Zsilinszky utca kereszteződésén.
  A Városgazdálkodás ekkor a régi focipályán kezdte gyűjteni a hulladékot, amit a környékbeliek tiltakozására megszüntettek. Jobb lehetőség híján maradt a régi Vasútállomás rakodóterülete megint. S újra és újra gyűlt a szemét, a lakosság tevékeny hozzájárulásával. A környéken él egy lakó, aki mindent lát, mindent hall, nos én vele beszéltem, érdekes neveket sorolt ám fel, kik is hordták/hordják oda szemetüket. A Városgazdával többször beszélt az illető személyesen, néha le is tolta az önkormányzati embereket, hogy máshová nem tudják hordani a szemetet, de változás továbbra sem történt. Most viszont- kampányidőszak lévén- jó választási fogásnak tűnt az elmúlt napokra időzíteni a lerakó felszámolását. S gondolták, önkormányzati birtokra pakolják le az éghetetlen cuccokat. A Sallai utca lakóinak felháborodását ezzel feltámasztva ( bocsánat, új utcanevekben nem vagyok jó, idősebb emberekkel beszélgetve nekem még létezik Pap, Cser, Hosszú utca is.)
  S most patthelyzet áll fent! Hová is tegyék a szemetet. Képviselőként igazán megfontolandó, hogy valaki programjára tűzze a helyzet megoldását.
  Tanulság: Amikor “helyzetben ” voltál, tehettél volna érte, észre sem vetted, nem foglalkoztál a problémával. Most meg erről is Vlasich tehet szerinted. Nah látod, ilyet következetes ember nem csinál. Ha nem tud valamit, nem ismeri az ügy részleteit, akkor meg tájékozódik, s nem irkál össze hülyeségeket akkor.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s