Augiász istállója

Tegnap ismét kísérletet tett a Vlasich Krisztián fegyelmi ügyében eljáró vizsgálóbizottság arra, hogy meghallgassa a felelősségre vont városvezetőt és az ügy legfontosabb tanúit, közreműködőit. Úgy hallom, megint nem sikerült elmennie a hat személy egyikének sem.

Mivel fegyelmi eljárásról van szó, ami alapvetően a volt polgármesterről szól és a beidézett közreműködők – egy kivétellel – mind az ő alkalmazottai, erre nem nehéz magyarázatot találni. A Czigli-ház tetőfelújításánál dolgozó vépi cég ügyvezetője már kevésbé érthető, hogy miért nem jött el. Ha neki nincsen rejtegetni valója, akkor nyugodtan tájékoztathatta volna a vizsgálóbizottságot a tetőről leszedett – veszélyes hulladéknak minősülő – pala sorsáról.

Nem tudjuk, vajon a 6 vádpont közül öt esetben a dokumentumok alapján is egyértelműen elbírálható ügyben végül lezárják-e a vizsgálatot és sort kerítenek-e a fegyelmi büntetés kiszabására is? Vagy mint sok más mindenben, ebben is hagyják magukat Vlasich által nevetségessé tenni? Egyáltalán, kiállnak-e most kivételesen a nyilvánosság elé? Kalandor és gátlástalan polgármester és a megfelelő kompetenciákat nélkülöző, tehetetlen képviselő-testület emlékezete marad az utókorra? Vagy legalább a legutolsó ügyben sikerül valamit felmutatni? – nem tudható.

Úgy tűnik, hogy egyedül Kovács András polgármester- és képviselőjelölt tiszteli meg a polgárokat személyes beszámolóval a közelmúlt eseményeiről és a jelenlegi helyzetről ma este fél hétkor. A többiek ebben is tudomásul veszik, hogy nagy ívben mellőzhető a nyilvánosság, a lakosság hiteles tájékoztatása. Pedig a törvény elvileg kötelezővé tenné, de ha egyszer Csepreg távozó vezetőinek nincsen hozzá kedve, akkor mit lehet tenni?

Nos, a válasz egyszerű! 5 nap múlva le kell őket szavazni és a helyzet adta kihívásnak megfelelő, alkalmasabb személyeket kell megbízni a város ügyeinek továbbvitelével. A távozó polgármesternek és helyettesének a jelképes pellengér mellett volna a helye, az öt képviselő közül is csak a két legaktívabb képezheti számomra megfontolás tárgyát. Ők legalább megpróbáltak valamit tenni, ha az eredmény soványra is sikeredett. A szándékuk vitán felül pozitív volt, egy jobb csapatban talán többre is juthatnak.

Hogy a görög mitológiából vegyem a hasonlatot: Augiász istállóját ki kell takarítani!

csepregi látványoszlop

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s