A csepregi kastély sorsa

Kemény kritikával kell illetnem a jelenlegi és az azzal gyakorlatilag azonos előző önkormányzati testületet is. Teljesítményük Csepreg épített örökségével kapcsolatban kritikán aluli. A vétkük pedig súlyos és megmagyarázhatatlan. Az, hogy engem, aki a városban élek, még csak véletlenül sem vontak be sem a város új rendezési tervével, sem a helyi értéktárral kapcsolatos feladatokba, egy dolog – ők voltak “hatalmon” s ennyire telt. Bár az ember nem igazán érti, de hagyjuk…Sok az “okos” Csepregen is, de ezzel nyilván nem állunk egyedül.

Ezért sem tudom támogatni Kovács András polgármester jelöltségét, mert Vlasich Krisztiánnal együtt ő is megszavazta az értékeink elpusztítását – lásd Dózsa u. 7. vagy a nagy uradalmi magtár a kastély mellett – lehetővé tevő rendeletmódosítást 2014 márciusában. Ha igazi változást akarunk, akkor az csak a vetélytársainál messze tanultabb és felkészültebb és a közelmúlt csepregi dolgaiban nem érintett dr. Szabó Bálint polgármestersége és a szabályok közt eligazodni képes, bátor képviselők támogatása mellett lehetséges. Most az egyéni ambíciókat félre kell tenni. A szavazatokat pedig a változás híveinek nem szabad szétaprózniuk, mert akkor minden marad a mostani posványban. A közéletben is számít a minőség, a felkészültség és a fejünk nem csak azért van, hogy a kalapot lehessen hova tenni…

Az örökségvédelemmel kapcsolatos feladatokat is felügyelő miniszterelnökségi államtitkárt, miniszterhelyettest – Csepreghy Nándort* tegnap szívesen megkérdeztem volna a tervezett (?) csepregi sétája kapcsán az országosan kiemelt jelentőségű műemléknek számító Nádasdy (Jankovich, Schöller)-kastély miatt. Helyette csak Csepreg fegyelmi alatt álló, felfüggesztett polgármesterét tudtam a helyszínen megszólítani, de ő válasz helyett idegesen”elszaladt” előlem. Ez annyiban érthető is a részéről, hogy annak idején, 2011 őszén éppen ő hozta azt az osztrák vevőt, aki azóta hagyta romba dőlni a teaházat és jelenleg is egy az Amazonas vidékére emlékeztető dzsungelt birtokol a város közepén.

Pár tegnap, általam készített kép a félbehagyott kutatottságú, középkori eredetű épületről és parkjáról:

Tavaly márciusi képek a teaház romjáról:

* a jelenleg szegedi kötődésű, családilag kolozsvári származású politikus őse a 17. században Csepregről költözött a kincses, Szamos-menti városba…innen a Csepreghy név

Reklámok

A csepregi kastély sorsa” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Kedves Jóska!

  Mindenki emlékszik rá, hogy V.K. hozta a vevőt, de arra is,hogy ilyen olcsón eladták, ő ebben nem volt partner. A testület 6:1 arányban szavazta meg a jegyzőkönyv tanúsága szerint, amit te is jól tudsz, nemmel egyedül V.K. szavazott, utóbbit sem felejtettük el. Ráadásul K.Á. olyan előnytelen szerződést kötött a tulajjal, amiben nem szerepeltek kötelességi szankciók!!!!!
  SZ.B. hiteltelen Csepregen, ráadásul olyan népszerűtlen, hogy Vági Csabika több szavazatot szerezne,ha indulna ellenében. Látszott mennyire érdekelte az embereket SZ.B., elég üresen kongott a vitaterem. 2 hete esett be Csepregbe,miért akarnánk egy olyan szegedit PM-nek tenni ,aki a lejáratáshoz ért csak igazán, a mikrofon, kamera szerelmese, és a szelfizés nagymestere!!! Mi már nem hiszünk neki!
  KA meg egyszerűen, sunyi,lapos ember,akinek projektor kell, hogy elmondjon 15 mondatot, azt is habogva. Ő sem sokkal népszerűbb, mint SZB.
  A négyek reményeink szerint szintén kiesnek( ezt te is szeretnéd), veled együtt, idén kapsz a legkevesebb szavazatot..Jól mondod, teljesen új képviselőtestület áll fel majdnem, a PM kivételével.

  Várjuk a vasárnapot!
  Szia: Niki

  Ui: Ne hülyítsd a népet,mert minden egyes mondatoddal kevesebb szavazód lesz!!!

  Válasz
  • Háromi Jenő is nemmel szavazott, bocs….:) Viszont mind a ketten megszavazták a vevő számára a 10 éves adómentességet. A szokott “helyezkedés”, hogy mások majd úgyis megszavazzák s aztán a hazug demagógiát lehessen hinteni a tájékozatlanok felé. A tényekről ennyit!

   Válasz
 2. Még egy gondolat: Csak V.K. lehet a nyerő, mert a tetteivel igazolta, hogy ő alkalmas Polgármesternek, és a város bízik benne ,és abban is bízunk, hogy a csapatából is minél többen bekerülnek, mert értelmes, tettrekész válogatottat hozott össze!

  Válasz
 3. Niki! Nekem aztán tök mindegy lenne még az is, ha mondjuk -125 voksot kapnék 🙂 Csak a buta emberek riasztóan nagy számára utalna, ha így volna. Az esetben azt mondanám, nem történt semmi, fölösleges volt az oszlatás. A kudarc nem az enyém, hanem a négyeké…
  Viszont Csepregen szép számban élének kulturált, értelmes, normális emberek – akiknek nem elegendő egy arrogáns, nagyképű, ám gyenge képességű ripacs a város polgármesteri posztján! Lehet, hogy alaposan meg fogtok lepődni vasárnapi eredményen…:)

  Válasz
 4. Én viszont biztos vagyok a végeredményben, ha a mostani helyzet még vasárnap is fent fog állni! A z eredmény a következő lesz:
  1. Vlasich Krisztián 48-49 %
  2. Kovács András 35-40 %
  3. Szabó Bálint 10-15 %
  1-2 % pedig érvénytelen.
  Ha két jelölt marad, Vlasich simán nyer. 1 jelölt esetén is esélyesebb Vlasich, de azért az eléggé megjósolhatatlan, ki felé fog billenni a mérleg nyelve. Kovács András ellenjelöltsége esetén necces lesz a szavazás, 20 szavazaton belül lesz a különbség. A kérdés az, hogy Szabó Bálint visszalépése esetén a ripacskodó, magamutogató stílus követői el tudják-e fogadni Kovácsot, vagy inkább Vlasichra fognak szavazni.

  Válasz
 5. Annyira sok ismeretlenes az egyenlet, hogy szerintem csak utólag fogunk tisztán látni. Magam is úgy látom, jelentősen javítaná Vlasich leváltásának az esélyét, ha a két ellenjelölt egyike visszalépne. Ennek érdekében esetleg le kéne ülniük egymással beszélni.
  Az én szememben tartalmilag Kovács András programja az elmúlt 6 év szerves folytatását jelenti, tehát a támogatása részemről csak Szabó Bálint visszalépése esetén volna elképzelhető. Viszont Szabót minden szempontból alkalmasabbnak tartom mind a két riválisánál. A totális kontraszelekció esete volna, ha ő lépne vissza…szerintem nem fog.

  Válasz
 6. Kedves Niki! Nem tudom ki Ön, de az amit írt, nem egészen úgy van. Mindkét napon 30 körüli polgár tisztelte meg a polgármester jelölteket. Az Ön választottja el sem jött, és ráadásul olyan indokkal, ami nem fedi a valóságot ! Kovács András összefogott, egyórás tartalmas előadást tartott, egyáltalán nem csak a projektorra támaszkodva. Tegnap nem voltam ott, de tudtommalfél 9-ig beszélgettek a város sorsáról. Azt javaslom ne ragadjon le Dr. Szabó Bálint egyszerű jellemzésénél. Ő nem most robbant be, Ő már itt volt korábban is és hozott támogatást is a városnak az ÖNO és az új iskola építéséhez. Szerintem beszélgetni kellene vele, a véleménye megváltozna.

  Válasz
 7. Most érkeztem haza a Főtér felől, és a közvilágítás borzalmas állapotaira lettem figyelmes. Vajon a kampányba még belefér vasárnapig, hogy fény gyúljon és a sötétségből kiragadják azokat az utcákat, ahol csak botorkálva lehet közlekedni? Vagy ez teljesen tudatos munka eredménye, igazodva több csepregi szellemi színvonalához, akik egymást ekézik nagyon durva módon hetek óta?
  Más! Ma nagyon felháborodtam, mikor egy kampánykiadvánnyal felkeresett otthonomban az Önkormányzat egy dolgozója, kezembe nyomta és felszólított, hogy a szavazáshoz feltétlenül vigyem el a prospektust, ahol Vlasich táborába tartozó képviselőjelölteknek a szavazólapon levő száma, s neve van feltüntetve, hogy ne tévesszek el semmit a szavazásnál. Nem háborogtam, csak nyeltem egyet magamban, mert tudtam, szegény hölgy csak parancsot teljesít, nem tehet róla, őt csak küldték. De kikérem magamnak, hogy olyan alacsony szellemi színvonalon levő személynek feltételezzenek, hogy ne tudnám magamtól, kikre is szavazzak, ebben befolyásoljanak. A pár házzal arrébb lakó öreg nénivel beszélgetve durrant el az agyam, mikor mutatta nekem a kiadványt, s azt mondta, hogy ezeket “köll ám begyellűni” a szavazásnál, most voltak itt és adták ide, hogy vigyük el a szavazásra feltétlenül. Ez szerintem idős emberek sportszerűtlen befolyásolása és és egy tisztességtelen kampányfogás. Képzelem majd, hogy az Öregotthon lakói a szavazófülkében ezt fogják a kezükben szorongatni s jelölgetik be az iránymutatás szerint a képviselőket. A szavazóbizottságok szerintem erre figyeljenek s szedjék el a prospektusokat azoktól, akik ezt szorongatják a kezükben. A szavazófülkéket pedig vizsgálják át, “véletlenül” nem hagytak-e ott ilyeneket!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s