Polgármesteri fegyelmi

Három jogász is dolgozik jelenleg a csepregi városháza apparátusában (dr. Varga-Lazányi Irén, dr. Balogh László és dr. Holler Attila), viszont a képviselők – a volt jegyzőt (dr. Erdősi László) kivéve – jogban járatlan emberek. A volt jegyző pedig nem akar részt venni olyasmiben, amiben nem akar részt venni

Ezért fordulhatott elő, hogy mint eddig is mindig, úgy ma reggel is folytatódott a teljes impotencia. Igaz, ennek Vlasich szempontjából azért némi hátulütője így is van. Ha ma reggel 7 órakor összejött volna a határozatképes ülés, akkor elmarasztalásának kimondását követően megszűnt volna a felfüggesztése. Ezt – ismerve az emberek egy részének szellemi alultápláltságát, akár győzelemként is szétkürtölhette a volna a Vas Népében (a fidesz pártproganda lapjában). Így azonban még mindig eldöntetlen a fegyelmi felelősségének kérdése. Arra a törvény szerint további 8 nap állna a képviselő-testület rendelkezésére, de két nap múlva lejár a mandátumuk. Így Rabi elnök úr még holnapra összehívhatja az ülést. De ha úgy ítéli meg, hogy a hivatalt vezető jegyző nem akarja biztosítani az ahhoz szükséges feltételeket (megteheti? – szerintem nem!), attól el is tekinthet.

További kérdés, hogy titokként kezelik-e az elkészült 12 oldalas vizsgálóbizottsági jelentést, vagy esetleg megtisztelik a polgárokat a nyilvánosságra hozatalával?

Azt hiszem ezek a kérdések alapvető jelentőségűek abból a szempontból, hogy a vizsgálóbizottság tagjai és általában az oszlatók méltóak-e egyáltalán valamiféle közbizalomra? (Mielőtt valaki félreértene: a várost eddig vezető Vlasich Krisztián és Hárominé Orbán Erika kiemelten nem méltóak semmire sem, dr. Erdősi László pedig csak simán nem méltó! Rájuk egyetlen Csepreg javát akaró, jó erkölcsű ember eleve nem szavazhat.)

meghivo-2016-09-23

(Ingyenes jogi tanácsként megjegyzem, titok az, amit titokká nyilvánítottak. A fegyelmi vizsgálóbizottság jelentése nem ilyen. Az, hogy a fegyelmi büntetésről szóló ülés zárt tanácskozás és annak lefolyása csak az érintettek és a meghívottak számára nyilvános, nem teszi titkossá a tényfeltáró jelentés teljes tartalmát. Az nagyon is a nyilvánosságra tartozik!)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s