Mozgásba hozott város

Ahogyan tegnap délután óvatosan leírtam, bizonytalan kinek sikerült csaknem rekord részvételre ingerelnie Csepreg lakóit? Kiderült, az állampárti, népbolondító (bocsánat: népboldogító) főáram járta át Csepreget. Ahogyan amúgy erre a papírforma szerint számítani is lehetett.

Mondhatnánk, nem történt semmi. A történelem ma sem ért véget s igazából aki szerint jól mennek a dolgaink, az nem fog azonnal rájönni a tévedésére. Csepreg lakossága dacosan elutasítja az észt, a jó szándékot és buzgón, jó hangosan Barabást kiáltott. De ebben nincsen semmi meglepő. Állambácsi majd talán kipótolja az újrázó polgármester által a költségvetésen ütött tekintélyes lukat. A fidesz korifeusai meg sopánkodhatnak, miért nem vállalták fel nyíltan az eredmény szerint roppant népszerű káderüket. Az előző fidesz-pártkatona polgármester, a leendő iskolaigazgató neje kapta a lakosságtól a legtöbb voksot. Így nyilván ő marad továbbra is az alpolgármester. De ennek nincs jelentősége.

Enzsöl Lászlónak viszont gratulálok Vlasich Krisztián 472:427 arányú legyőzéséhez a képviselő-választáson. Varga Dánielnek – mint egyetlen ellenzékinek – szintén gratulálok, s egyben részvétem! Nem semmi kihívás lesz megfelelnie a következő hetekben a “változás garanciája” – önmaga által választott szlogennek. A most megválasztott 5 vadonatúj képviselőnek jó munkát kívánok. Kíváncsian várom, meddig bírják majd cérnával…

Fel a fejjel, nem elaludni, hajrá fidesz:

csepregi-fideszes-triasz

Mozgásba hozott város” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Azt gondoltam tegnap, utoljára írok ide. Úgy is lett volna, ha bármi jelét látnám az önkritika gyakorlásának részedről. Mert az a tény, hogy Vlasich nyer, 2 ellenzéki jelölt esetén nyilvánvaló volt. A fölénye az valóban meglepő. S Te ehhez vastagon hozzásegítetted Szabó Bálinttal együtt. Egy eleve esélytelen jelölt osztotta meg itt az ellenzéket. Negatív kampány meg csak a FIDESZ-nek jön be ebben az országban, sehol máshol. A felfüggesztés, a feljelentés mind mind elhibázott lépések voltak és csak erősítették Vlasichot. Te írtad itt blogodban 3 hete, magától fel fog állni, le fog mondani. Már akkor is dajkamesének tűnt ez az egész, kisgyerekeket etethettél vele, mást nem. A Vlasichot leváltó kampánynak arról kellett volna szólnia, hogy el kellett volna ismerni érdemeit, az általa elkezdett utat folytatni. S közben azokra a hibákra koncentrálni, amit valójában elkövetett, nem szőrszálhasogató módon mindenbe belekötni, amit csak csinál. Meg természetesen mindenről tájékozódni, mindent körüljárni, nem pedig rögtön farkast kiáltani, mikor még csak egy kóbor kutya árnyékát látjuk.
  Tevékenyen hozzájárultál ehhez az eredményhez, akkor is jobban jársz, ha helyi ügyekben csendben maradsz, meg sem szólalsz.S valóban fennáll itt most a még totálisabb diktatúra esélye. Kérdés csak az, hogy Vlasich csapatában felelősen gondolkodó, a városért tenni akaró képviselők kerültek be, vagy egyszerűen csak Pócza Günther-féle “bólogatójánosok”, szavazógépek. Az egy szem Varga Dániel kevés lesz itt a kontroll gyakorlására utóbbi esetben. Az én jelöltjeim közül kettő került be, remélem élnek is a bizalmammal. S én most is úgy gondolom, Vlasich 2 éve eredményesebbnek bizonyult és többet jelentett a város számára, mint Háromi és Király 8 éve együttvéve. A módszerekbe lehet itt belekötni, remélem azért tanult hibáiból a fiatalember s nem fogja ugyanazokat ezután újra elkövetni.
  Figyelemmel fogom követni ezután is a blogodat, de utálok lyukas vödörbe vizet önteni, a szavakat fecsérelni reménytelen ügyekre. S egy önvizsgálat azért beleférne részedről, mit hol hibáztál, hogy csinálhattad volna jobban és eredményesebben. Részemről az lesz az önvizsgálat, hogy okoskodásomnak ezennel vége, koncentrálok eztán a munkámra, többre megyek vele.

  Válasz
 2. Lacus! Nyilvánvalóan sok kérdésben alapvetően eltér a véleményünk, ami nem baj. Engem sosem zavart, ha mások tőlem eltérő véleményem vannak. Igyekszem nyitottan és tárgyszerűen hozzáállni bármihez. Csak röviden: a 4-ek nem én voltam és Kovács András Vlasich elleni feljelentését nem tartottam okos lépésnek, mert előre láttam az ‘”eredményét”. Nem mintha ne lett volna igaza, de a jogalkalmazás és hétköznapi igazság két külön dolog…
  A fegyelmi jó lépés lett volna, de előbb kellett volna megcsinálni és a fő hiba meg az volt, hogy hagyták Vlasichot négy hónapon keresztül közpénzen kampányolni. De most hadd ne elemezzek…
  Valóban érdekes kérdés, hogy Horváth Gábor, Oláh Imre és Szarka Anikó hogyan állnak majd hozzá a feladatukhoz. Ha jóhiszeműek vagyunk – és miért ne lennénk azok – akkor új képviselőként felelősen körülnéznek az elején. Főleg a pénzügyes (egyben háziasszony) Szarka Anikóra gondolok, de az önállóan gazdálkodó ‘Benes’ Gáborra is…
  Tisztázni kell a város valódi anyagi helyzetét. Hogyan állunk a kiadásokkal és a bevételekkel? Melyek a közeljövő kilátásai? Most nem a propagandára gondolok, hanem a valóságra! Ha ők hárman komolyan veszik önmagukat és a hamarosan leteendő esküjüket, akkor még pozitív változás is lehetséges.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s