Jól kifőzték – a csepregi helyzet

Másfél nappal a szavazóhelyiségek bezárása után még korai lenne messzemenő következtetéseket levonnunk (később majd természetesen sort kerítünk részletesebb elemzésre is).

Magam “mérvadó”, de legalábbis a helyi átlag előtt véleményformálónak számító csepregi emberektől sokadszorra kaptam olyan tanácsokat, hogy hagyjam a közéleti “szennyes ruhát” másra és csak a munkámra koncentráljak. Nos, “megnyugtatok” mindenkit, eszem ágában sincs megkönnyíteni a velem egyet nem értők dolgát. A jó ügy ugyan pillanatnyi vereséget szenvedett, de a (helyi) történelem nem áll meg. Ugyanaz vagyok, aki tegnapelőtt, meg ilyen is fogok maradni, ha tetszik az egyeseknek, ha nem! Az igazság ugyanis nem mennyiségi kérdés, hiába kiált 70 % Barabást. Ennyi volt tegnapelőtt Csepregen a megtévesztettek, a hibás nézeten lévők száma. Sok, de idővel majd talán felnyílik az ő szemük is. Az igazság nem mennyiségi, hanem minőségi kérdés! Lapozzunk hát…

Választ kell majd kapnunk arra, történt-e választási bűncselekmény? Egy videóra gondolok, melyen V. Zs. közmunkás arról beszél, hogy megmondták nekik, ha nem az állampárti polgármesterre szavaznak, annak személyre szabott kellemetlen következményei lesznek. Ahogyan hallom, az illetőt szombaton ismeretlenek keresték meg azzal, hogy saját érdekében tegyen olyan nyilatkozatot, miszerint nem igaz az, ami a “szájába adtak” és valójában csak pénzért állított valótlant. Fizikai erőszakot egyelőre nem alkalmaztak, ami azért “megnyugtató”. Kíváncsian várom a Dél-Szicíliába illő történet végét.

Az új képviselőknek valamit kell majd kezdeniük a polgármesterrel szembeni félbemaradt fegyelmivel is. A vizsgálóbizottság 12 oldalas jelentése elkészült és benyújtásra került. A döntés csak azért maradt el, mert Vlasich és támogatói szabotálták a szabályosan összehívott képviselő-testületi ülést.

Ahogyan azt sem tudjuk, mi az igazság akörül az állítólagos találkozó körül, amire hivatkozva Vlasich nem jelent meg a polgármesteri vitán? Miért nem ért Csepregre Gálvölgyi János (bocsánat: Csepreghy Nándor)? Ha meg nem ért ide, akkor miért is nem állt ki a vitára a lakosság jelentős (sajnos félrevezetett, becsapott) része által támogatott, most újra megválasztott polgármester? Ahogy látjuk, jelenleg sokan bíznak benne. Akkor meg mégis mitől félt?

Egy Vlasich-ra szavazó embertől hallottam, hogy ő is kíváncsi lenne a kampány végén dr. Szabó Bálint által írásban feltett 16 kérdésre adott válaszaira. Mi, többiek is kíváncsiak lennénk…

Vajon az öt új képviselő is kíváncsi lesz? Ha komolyan veszik magukat, akkor nyilvánvalóan. A főszakács-asszony biztosan a szőnyeg alá söprésben érdekelt, de a most tiszta lappal indulók talán kíváncsibbak lesznek (?).

3-palacsintasuto

 

Reklámok

Jól kifőzték – a csepregi helyzet” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. Egyszerűen annyi történt Csepregen hogy akik tudják használni a 21. század adta technikai lehetőségeket, azok éltek vele! Az internetes “háborút” kb 30:0-ra nyerte a Vlasich csapat, ha focihasonlattal élünk!
  Az emberek nagyon nagy része az internetről, facebookról tájékozódik és tényként fogadja el az ott megjelenő legképtelenebb dolgokat is.

  Lejárt az az idő, hogy “Árpi bácsit” meg “Erzsikét” úgyis szereti mindenki, és úgyis szavaznak majd rájuk az emberek.

  Az sem járható út hogy felmerül valami, aztán hallgatás rá a válasz, vagy legjobb esetben 3-4 hét múlva egy papírfecni a postaládában!

  A 21. században órák, percek alatt lehet reagálni mindenre, -és eljuttatni a saját álláspontot mindenkihez!

  A 80-es évek (nem csak személyei, hanem kommunikációs módszerei által is) véget értek most vasárnap Csepregen is!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s