Értékelés (2.)

Ha majd kissé távolabbról látjuk a szeptember 25-i csepregi időközi választást, talán sokan felfogják és megértik a kereteket, amiben mindez lezajlott. Kereten Magyarország 2016 őszi valóságát értem. De azt most nem akarom kibontani! Egy biztos, a megvezetett, a magyar nyelvű média által hamisságokkal és hazugságokkal táplált, becsapott emberektől nagyjából ezt volt várható. A késő-kádárista hagyományokon lovagló fidesz ügyesen kihasználja a látszatokat, az emberek gondoskodás iránti vágyát és ezzel egyidejű elfogult, festett valóságértelmezését .

Példaként említem, hogy nem azt nézik, mit mond az illető, hanem hogy ki mondja? A személyt sem jóhiszeműen közelítik meg, hanem előítélettel. Pedig a “kereszténység” – amire ez a rendszer szeret hivatkozni – elvileg nem mások megvetéséről, lenézéséről szólna. Száz szónak is egy a vége, sajnos a kívánatosnál gyakoribb a büszke, dacos “nem gondolkodás”.

Elképesztő, de például az emberek zöme természetesnek veszi a modern-kori rabszolgatartást. Még némi “büszkeséget” is merít abból, hogy ő egy fokkal feljebb áll és csak jobbágy, vagy bérrabszolga, esetleg állampárti nyalonc.

v-zs-video

Pedig ha megértjük a nehezen érthető szöveget – bevallom nekem is csak többedik újrahallgatásra sikerült, abból kiderül, hogy bizony kőkemény választási csalás volt Csepregen. Mindez akkor is igaz, ha csalás nélkül is nyert volna a formailag független fideszes jelölt.

Mi szükség volt akkor a csalásra, a kiszolgáltatott emberek befolyásolására, fenyegetésére? Talán attól féltek az állampárti helyi hatalomgyakorlók, hogy az emberek becsapása nem sikerült és azok a titkos szavazáson mégiscsak leváltják őket?

Mint kiderült, ettől nem kellett tartaniuk. Beszélhetünk szabad, egyenlő feltételekkel zajló választásról az Orbán-rendszerben? Aligha…

(folyt.köv.)

Reklámok

Értékelés (2.)” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Celldömölkön és korábban Salgótarjánban is megverték a Fideszt önkormányzati választáson!

  Időközi OGY-i választáson meg előbb Veszprémben aztán Tapolcán!

  Csepregen volt egy jelölt akinek lett volna esélye ha hajlandó kampányolni, nem üdüléssel tölti a nyarat… meg volt egy jelölt aki olyan kampányt folytatott hogy bevallom, többször leesett az állam, -de pechjére az illetőnek Ő olyan ellenszenves az előélete miatt hogy csak ártott a kampányával.

  A megoldás 2019-re szerintem: Létre kell hozni egy helyi szervezetet, ami majd állít polgármestert és 5 (nem több) képviselőjelöltet!

  Önkormányzati választáson nem csak pártok állíthatnak jelöltet hanem ilyen helyi “klubok” is.
  Sok helyen lepadlózták így a Fideszt és jelöltjeit!

  Válasz
 2. Most Csepregen nem a jelöltek, mint egyéni személyiségek nyertek, hanem a jelölő pártok direkt, vagy háttér támogatással megerősített Pm. és képviselőjelöltjei. Egy ellenjelöltnek egyedül sem lett volna esélye, a legnagyobb párt anyagi, mozgósító, direkt kampány és egyéb eszközei ellen. A 2019-es választásra egy Csepregért nevezetű formáció létrehozása nem rossz ötlet, de szellemi muníció és akarat erre egyenlőre nem látszik. Meglátjuk illetve meglátjátok!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s