Megkezdődött a munka

Szokatlanul korai kezdéssel, tegnap 14 órakor indult meg a munka a szeptember 25-i időközi választáson megválasztott összetételű képviselő-testület első rendes ülésén. Magam – szokás szerint – csak a polgármesteri beszámoló végéig voltam jelen, az ülés első félórájáról szereztem némi benyomást.

A tanácskozás a szokott második emeleti tanácsterem közepén kialakított ideiglenes helyen folyt. Nem csak a munka tölti ki a rendelkezésre álló időt, hanem a tanácskozó asztal körül sem maradt üres hely…

A polgármester – szokása szerint –  a képviselőket felülmúló létszámú asszisztenciával jelent meg. Egy számomra ismeretlen hölgy volt köztük, ahogy utóbb hallottam egy új munkatárs, akit elfelejtettek személy szerint bemutatni a képviselőknek.

Ugyanígy elfelejtődött (?) augusztusban Fillinger Lajos Csepreg Kultúrájáért díjának átadása, melyet most az ülés elején pótolt a polgármester.

fillinger-lajos

Ezúton is gratulálunk a Trió TV nyugalmazott szerkesztőjének, a fúvószenekar oszlopos tagjának!

Azt kell mondjam, az első lépések kulturáltan, normálisan indultak. Varga Dániel képviselő kezdeményezte az Eperjesy-gyűjtemény régóta megfeneklett ügyének kimozdítását a holtpontról, amit vita nélkül fel is vettek a napirendre. (Pozitívumként jegyzem meg, hogy éppen őt – az egyetlen “ellenzéki” képviselőt kérte fel a jegyzőkönyv hitelesítőjének Vlasich Krisztián polgármester – respect!)

Szintén előremutató volt, hogy az eddigi “szokásjogot” tudomásul vette az új testület és a napirendek tárgyalása előtt intézett ugyanő kérdést a polgármesterhez a Nádasdy utcai fekvőrendőrök ügyében. Erre kimerítő és szerintem normális választ kapott! Amíg ott voltam, nyoma sem volt a polgármester előző testület idején megszokott arrogáns stílusának!

Reméljük ezek után, hogy a novemberi ülésen végrehajtják a helyi alaptörvény (SzMSz) néhány lakosság- és nyilvánosságbarát, a döntések nyomon követhetőséget szolgáló változtatását is. Például rögzítik, hogy a képviselői kérdések és interpellációk helye hivatalosan is a napirendek megtárgyalása előtt van (ahogyan az a gyakorlatban mindig is volt).

A legfontosabb volna valamilyen formában megteremteni a lakossági tájékoztatást, mert az most egyelőre sajnos hiányzik. Amíg más nincsen, tán elegendő volna egy-egy írásos közlemény arról, hogy milyen fontosabb döntéseket hozott a testület az adott ülésen?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s