A körmendi Szabó-ügy

Meglepetéssel értesültem Szabó Ferenc – régi MDF-es barátom – “közéleti” botrányáról. Évek óta nem találkoztunk, azt sem tudtam hogy Feri mostanában a KDNP nevű fantompárt tagja volt. Most az eredetileg még MDF-esként szerzett alpolgármesterségéről és az önmagukat keresztény értékrendűként meghatározó Orbán-fanatikusok helyi szervezetének elnökségéről is lemondott.

Mindennek hátterében egy most 16 éves egykori tanítványával napvilágra került “viszonya” van. Még abban a Kölcsey utcai általános iskolában tanította, amelyiknek a helyén egykor a város északnyugati sarkát védő, 1255 táján Dés ispán által emelt torony állt.

Az ügyben feljelentés született, a bulvármédia pedig alaposan rászállt az ügyre. Szerintem Feri súlyos hibát követett el azzal, hogy lemondott. Illetve ha már így döntött (vagy mások így döntettek vele), akkor okosabb lett volna teljesen visszavonulnia a közügyektől.

Miért mondom ezt? Önmagában az a tény, hogy valaki szerelembe esik egy 40 (!) évvel fiatalabb lánnyal, nem bűn, legfeljebb szokatlan. Volt már olyan is a történelemben, hogy valaki emiatt elhagyta addigi házastársát. Persze, ez utóbbi az álszent, képmutató kereszténykedésbe már nem nagyon fér bele – illetve dehogynem.

Szabó Ferenc egy múltunk iránt komoly érdeklődést mutató, irodalmi vénával is bíró, barátságos, jóindulatú, kiváló ember. Az ügy ismerhető részletei alapján bűncselekményt aligha követhetett el. Nagy a zavar persze a hasonló típusú ügyekben az emberek fejében. De ha szerelemről van szó – márpedig úgy tűnik arról, akkor hiba volt lemondania.  A lemondás ténye ugyanis egy talán el sem követett bűncselekmény beismerő vallomásának tűnik.

Körmend régi városfala Siklósi Gyula kollégám által feltárt északi kapujának jelképes bemutatása:

kormend-varoskapu

(Elnézést kérek várak iránt érdeklődő olvasóimtól, hogy ma profán témával jövök. Kíváncsi vagyok viszont, hogy egy bulvár-ügy előhozása vajon hány ember figyelmét hívhatja fel a múltunkkal és főleg várainkkal kapcsolatos “komolyabb” írásaimra!)

Reklámok

A körmendi Szabó-ügy” bejegyzéshez ozzászólás

  1. A bűncselekmény kérdésében a döntő egyrészt, hogy mikor kezdődött kettőjük közt a nemi kapcsolat, a lány betöltötte-e a tizennegyedik életévét, másrészt szerelmi/nemi kapcsolatuk kezdetekor volt-e még tanár-diák viszony kettőjük közt, tehát nevelése alatt állt-e.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s