Seuso-ügy: kérdések és válaszok

– Ha a kincs Magyarországra került darabjain lelt földminták azonosak a kőszárhegyi Borbély-pince talajával, akkor miért nem érvényesíti Magyarország a kincs külföldön lévő részére ebből következő, bebizonyított tulajdonjogát. Hiszen ha van ilyen bizonyíték, akkor egyértelműen magyar földből került külföldre a lelet, tehát az a magyar államé.

– Azt kell gondolnunk, hogy a földminták nem bizonyítanak semmit. Hacsak nem követünk egy olyasféle okoskodást, hogy a tudományos bizonyíték nem feltétlenül használható fel jogi értelemben vett bizonyításra. Miféle bizonyíték az, ami nem bizonyít valamit?

– Miért kell még mindig titokban tartani egy 37 évvel ezelőtti gyilkosság és műkincs csempészés nyomozati adatait?

– Miért nincs válaszadási, érdemi tájékoztatási kötelezettsége az adófizetők pénzéből fizetett, a köz szolgálatában dolgozó embereknek?

Mindezek csak onnan jutottak ma az eszembe, hogy immár évek óta (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016!) hiába várok tájékoztatást saját Seuso-kinccsel kapcsolatban tett bejelentéseim sorsáról, a velük kapcsolatos vizsgálatok eredményéről vagy azok elmaradásának okairól a magyar állam különféle szerveinek felelős vezetőitől és munkatársaitól.

Európában vagyunk?

A svájci kaiseraugsti (ókori nevén: Augusta Raurica) kincs restaurált tárgyai. Olyan hosszú nyelű kanalakkal (jobbra), mint amilyenek a Seuso-kincsben is jelentős számban (187) vannak:

DSCN6200

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s