Kőszárhegy titka (3.)

Vajon a Seuso-kincs kérdésének megoldásához vezető út járhatatlan, vagy inkább arról van szó, hogy a témával eddig foglalkozók a fától nem látták az erdőt? Nos, énszerintem megoldhatatlan probléma, megválaszolhatatlan kérdés nem létezik! Persze azt is tudjuk, hogy személyes, anyagi vagy politikai természetű szempontok segítőleg, vagy éppen fékezőleg hatnak a – mindeddig sajnos eredménytelen – kutatásokra.

Talán  a politika csak az utóbbi hét évben kötődik szorosabban az ügyhöz (mint sok minden mást, ezt is propaganda célokra hasznosítják). Azonban most ezt inkább hagyjuk, mert nem visz közelebb bennünket a nyitott fő kérdés megválaszolásához! A fő kérdés: hol került elő az 1976-os kincslelet?

Előző írásaimban már többször elmondtam, hogy a helyet Magda József mutatta meg Dézsy Zoltán 1997-ben bemutatott első Seuso-filmjében (18. perc). Elég őt meghallgatni s mérlegelni a közlés jellegét: spontán, őszinte, nem direkt – azaz bizonyosan igaz!

Nem állítható ugyanez minden szempontból Lelkes Ferenc 2003-ban elmondott szavairól. Ő a szemtanú hitelességével ismertette az előkerülés körülményeit, csak éppen egy általa kitalált, valótlan helyszínt jelölt meg. Mint tudjuk, igazat mondani a legkönnyebb, mert akkor biztosan nem kerülünk saját állításainkkal ellentmondásba. Az igazság mindig hézag- és belső ellentmondás mentes! Nem így Lelkes későbbi média-közlései. Ezeket videókon bárki visszanézheti s láthatja hogy azok lényegében semmitmondóak – viszont van egy szilárd belső igazság-magvuk. Ez abból a tényből fakad, hogy valóban ott volt Sümegh-gel együtt a tárgyak előkerülésénél, melyeket ketten szedtek ki és szállítottak tovább Polgárdiba a megtalálás napján, késő délután-kora este.

Tóth Sándor oknyomozó újságíró, a Seuso-ügy legalaposabb sajtóbeli ismerője készített először interjút – még 2003-ban – Lelkes Ferenccel. A 14 évvel ezelőtti rendőrségi magazin címlapja:

Zsaru 2003.jpg

Következő részletünkben be fogom mutatni annak a lovasszekérnek az útvonalát, melyet Lelkes a kincs megtalálását követően a lelőhelyre vezetett! Azért volt erre szükség, hogy Sümegh-gel ketten elszállíthassák vele a megtalált 41 nagyobb és több száz kisebb – kb. 2-300 kg súlyú nemesfém tárgyat és az azokat tartalmazó két nagy rézüstöt.

Sokadszor írom le, hogy végre igazán közel vagyunk a rejtély megoldásához!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s