Kincs, ami van

Ma újra előveszem a Seuso-dossziét. A napokban megjelent tudósítások szerint ugyanis állítólag történt vagy történni fog valami, amit persze gondosan titkolnak. Talán decemberben fogják az eddig ismert 14 aranyozott ezüsttárgyat  és az azok tárolására szolgált rézüstöt együttesen kiállítani az 1878 óta a Magyar Nemzeti Múzeum tulajdonát képező “polgárdi” (valójában kőszárhegyi) quadripussal.

kincs, ami van

A tavaly a kincs feltételezett lelőhelyéről velem készült interjúhoz tartozó képet azért tettem most ide, mert – noha számítottam rá és ígéret is volt rá – 2016 májusa óta igazából semmilyen előrelépés sem történt. Vagy ha történt, akkor én nem tudok róla…

Pedig viszonylag egyszerű volna a kérdést tisztázó helyszíni kutatást lefolytatni, mégis ugyanott tartunk, ahol tavaly májusban. Majd egyszer, ha a feltételek biztosítva lesznek, sor fog kerülni a kutatásra – mondják.

Hírek szerint kértek ugyan kutatási engedélyt, de az azt kiadó székesfehérvári járási kormányhivatal még közérdekű adatigénylésre is csak annyit közölt, hogy ő nem adhatja ki, hanem tessék a miniszterelnökséghez fordulni. Miért kell még ezt is titkolni?

Egy dolog elgondolkodtató: miért 16 különleges vitrinre írtak ki most közbeszerzést? A még Angliában lévő (?) 7 db. római kori ezüstedényt szintén “megvásárolta” vagy csak fogja  a magyar állam? Vagy csak kiállításra kapjuk kölcsön?

Ha “megvásárolja” állambácsi, akkor ezek szerint az illetékes elvtársak letettek a kincs hazai eredetének bizonyításáról? Tehát nincs is szükség kutatásra, mert az “üzlet” már megköttetett s csak bezavarna a sikerpropagandába, ha kiderülne a hazai lelőhely s akkor akár ingyen is a miénk lenne a 7 db Angliában tárolt és még ki tudja mennyi további Svájcban lappangó darab?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s