Feloldják a titkosítást?

Miután egyes propaganda-közlések szerint most már hazakerült a “teljes ismert” Seuso-kincs és az 1980 táján elkövetett, feltételezett – mindmáig felderítetlen – bűncselekmények (emberölés, műkincsrablás, csempészés stb.) is régen elévültek, talán megtudhatjuk mit és miért titkoltak eddig?

Vagy mégsem fejeződött be a “hollywoodi filmbe illő” történet?

meleagros_tal_1.png

Megnyugodhatnak végre a kincs előkerült, de a szakemberek és a közönség előtt máig ismeretlen további tárgyainak birtokosai? A feltételezett bűncselekmények elkövetői is örökre titokban maradnak? A magyarországi eredetet sem kell ezután mások számára is hitelt érdemlően bizonyítani?

Természetesen tudom, hogy a kérdések költőiek. Ne dőljünk be a politikai haszonszerzési célú tömegmanipulációnak. Ugyanott tartunk, ahol eddig. Mindössze annyi történt, hogy komoly summáért a magyar kormány megszerezte 7 újabb műtárgy birtokjogát.

Hogy a kincs annak idején hol került elő és hol van a zömét jelentő kb. 250 már előkerült tárgy, ma sem tudjuk – legfeljebb sejtjük. Az, hogy az egész lelet – vagy amint gondolom, annak csak egy része került elő 1976-ban? Tisztázandó! Ez csak akkor derülhet ki, ha bebizonyosodik végre a valós lelőhely. Ha hihetünk a hivatalos közléseknek, akkor még az idén sor kerülhet további helyszíni vizsgálatokra.

(Eddig is volt több titkosított, de teljesen eredménytelen próbálkozás. Mint tudjuk, semmit sem lehet megtalálni ott, ahol az nincs.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s