Miért késik a helyszíni kutatás Kőszárhegyen?

A szerdai (július 12-i) bejelentés és annak kiszivárgott előzményei sok mindent érthetőbbé tesznek. A fő csapás a propagandára irányult, a valódi feladatok pedig zárójelbe kerültek.

El kellett ámítani a lakosságot valami “eredménnyel”, ami  a kormánynak köszönhető. Mindezt a szintén komoly pénzszórással (s egyesek számára nyilván örömteli gyarapodással) járó vizes világbajnokság megnyitója előtti órákra időzítve. Mintegy megelőlegezve a főként Hosszú Katinkától várt további aranyakat. Hadd dagadjon a büszke magyar honfiúi és honleányi kebel.

Nyilvánvalóan bezavart volna ebbe a tervbe, ha előtte még kiderül a kőszárhegyi lelőhely! Akkor ugyanis nem lehetett volna mivel magyarázni a 28 Millió Eurós kifizetést lord Northampton számára.

achilleus_tal_2.png

Tudni kell ugyanis, hogy amennyiben az 1990 óta, azaz immár 27 éve eredménytelenül folyó nyomozást követően mégiscsak sikerülne azonosítani a kincs tényleges lelőhelyét, akkor a tárgyak tulajdonosa vitán felül a magyar állam lesz.  Az igazi bizonyíték pedig, minden szemfényvesztést félretéve, csakis a további tárgyak előkerülése lehet.

Ez esetben remény nyílik a Halim Korban vagy Rainer Zietz  által birtokolt 5 további tál, 37 ivókupa és 187 kanál – ezúttal már ingyenes – visszaszerzésére is. Sőt, maga a visszaszerzés kifejezés használata is ezáltal lesz valóban igazolt. Megjegyzem, ezzel a részlettel együtt sem válik azonban teljessé a kincs eddig előkerült része. A tanúvallomások szerint látott és megszámolt tárgyak közül hiányzik 22 nagyobb darab és ismeretlen számú kisebb tál és kis tányér.

Meg persze hiányzik a rendőrség tájékoztatója is arról, hogy milyen eredményeket értek el az adófizetők pénzén eddig lefolytatott 27 éves nyomozásuk során. Felülvizsgálatra szorul az is, hogy vajon indokolt-e ezek után még bármit is tovább titkolni?

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s