A Seuso-kincs sorsa

Miután pontosan megvan a lelőhely, már “csak” ki kell bontani a Sümegh által használt spontán bejutási pontot és az ókori járatrendszer eredeti bejáróját. Ezt követően látni fogjuk, vajon jól sejtette-e Katalin, hogy a 6 nagy láda tartalmának zöme még most is a helyén van? (ennek esélyeit majd holnap latolgatjuk…)

Mindez persze abban a nagyon valószínű esetben lesz így, ha Katalin negyed századdal később felidézett emlékei pontosak és a valóságnak megfelelőek. Elvileg más megoldás is szóba jöhet (például az általam korábban gyanított és tudtommal még mindig ellenőrizetlen pince-markolás).

Mindenképpen döntő ponton vagyunk, hiszen így vagy úgy, de valahogyan el kell dőlnie a dolognak. Ahogyan szeptember 2-án, a Seuso Társaság indítványozásánál írtam, október végéig szeretnénk végére járni a 41 éve megoldatlan kérdésnek: hol van a Seuso-kincs lelőhelye? Nos ez megvalósult, 99 %-os valószínűséggel mondhatom, hogy sikerült azonosítanunk a helyet.

Eldöntendő kérdés, hogy ezek után hivatalos helyen megtegyük a bejelentést s aztán várjuk meg türelemmel, mi történik? Vagy a hivatalos vonalat tettekre kényszerítendő, először a nyilvánosság elé tárjuk eredményeinket? Mind a kettő mellett szólnak érvek. Előbbi mellett az, hogy törvénytisztelő és a kincs sorsa iránt felelősséget érző állampolgárok vagyunk. Viszont valljuk be, elég döcögős és egyoldalú az “együttműködés”a hivatalos szervekkel.

Egyet azonban biztosan mondhatok: készséggel állunk a rendelkezésükre! Vannak természetesen további lehetőségek is arra, hogy a törvényt is betartsuk, de mégse maradjunk passzívak.

Görgény alagút

(a kép csak illusztráció, másutt – az erdélyi Görgény vára alatt – készült!)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s