Ellenfidesz vagy félfidesz?

Ma – kivételesen – belpolitika! Az apropóját a jelentősebb ellenzéki pártok vezetőinek szombaton elhangzott beszédei adják. Elsősorban Gyurcsány Ferencére és Vona Gáboréra gondolok. A hozzájuk képest epizodista s önálló profilt nélkülöző, súlytalan Karácsony Gergely, Szigetváry Viktor, a halványszürke Molnár Gyula előadásaira nem térnék ki.

Arra a kérdésre sem, hogy vajon le lehet-e áprilisban győzni a Fideszt? (Röviden: igen, persze!)

A hogyan, ami elemzést és megfontolást igényel. A válasz lényege szerintem: a passzív és bizonytalan választók mozgósításával. Minél többen mennek el közülük, annál inkább legyőzhető a hangos kisebbségben és az elfoglalt nyilvánosságban látszólag domináns Fidesz (most nem a virtuális pártot, hanem a rá szavazó, a hazugságokon alapuló demagógiával elkábított, megtévesztett sokaságot értem).

A következő kérdés a hogyan? Azzal-e, ha határozottan szembe megyünk vele? Vagy esetleg azzal, hogy az “igazát” félig-meddig elfogadva, félig ugyanazt sulykolva lehet-e a változást elérni?

(Most a Karácsony, Szigetváry, Juhász, Momentum, LMP-féle perverzitást, miszerint félig vagy egészen egyenlőségjelet tehetünk a 2010 előtti demokratikus, jogállami rendszer és a mostani diktatúra között s mind a kettőt elutasítjuk…nem részletezném. Az MSZP egyes hangadóinak skizofrén hozzáállást meg főleg nem. Ők úgy kérnének bizalmat, hogy önmaguk közelmúltját eldobják, mintha csak a Fidesz beszélne belőlük. Tehát azt mondják, hogy eddig rossz voltam, de majd most jó leszek! Lényegében igaza van a  Fidesznek, de azért mi jobbak lennénk – s közben maguk sem gondolják komolyan.)

Vona beszéde jelentős részben a “még fideszebb” paneleket tartalmazta. Ezzel elvileg lehetne csökkenteni a Fidesz táborát, de a nagyon hasonló mondanivaló mellett aligha döntő mértékben. A gyakorlatban pedig a néhai Finkelstein nyomdokain haladó Habony-műveket ismerve belátható, hogy demagógiában, megtévesztésben, terelésben, aljasságban, hazugságban a Fidesz valóban verhetetlen.

A valódi alternatíva Orbánnal szemben – mint eddig, úgy a jövőben is Gyurcsány Ferenc. Ő valóban garancia arra, hogy Orbánnal nincs és nem is lesz alku. A mostani korrupt, diktatorikus, hazánknak csak a tatárjáráshoz és a második világháborúhoz mérhető károkat okozó rendszerrel ugyanis nem érdemes és főleg nem szabad még félig sem közös gyékényen árulni.

Vissza kell szerezni a szavak eredeti jelentését, helyre kell állítani – az ideális formában persze sosem létezett – becsületet és igazságot! Az európai, modern s persze hagyományokat is tisztelő, a szabadságon és a törvény előtti- és esélyegyenlőségen alapuló világot. Nem mellékesen: vissza kell venni az ellopott közvagyont. Helyre kell állítani a jogállamiságot és a demokráciát, a törvényességet, a tisztességet.

Ehhez az első és nélkülözhetetlen lépés, hogy – a Kossuth-nótát idézve: “mindnyájunknak el kell menni” április 8-án szavazni. Listán kinek-kinek a legszimpatikusabb pártra, egyéniben pedig a leginkább esélyesnek látott Fidesz ellenes jelöltre. Ha megreped a Fidesz-tákolmány, akkor össze is fog dőlni s aztán elkezdhetjük a hazánkat újjáépíteni, mint 1945 után…

1555478_579328295490922_23421777_n

Reklámok

Ellenfidesz vagy félfidesz?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Álljon össze minden párt, akik azt a célt vallják, hogy a Fidesz-KDNP hatalmat le kell váltani.
  A minimál cél ennyi és ez megvalósítható, csak nem 4 éves ciklusban kell gondolkodni, hanem 100-200 napban.

  Meg kell állapodni:
  – új logóról, amit a választás során használnak
  – a 106 egyéni körzet jelöltjében
  – közös listában.

  Meg kell határozni az ideiglenes kormány összetételét, (a Miniszter szakember legyen) és feladatát, hogy az ország ügyeit folytonossá lehessen állítani.
  – az új Paramentnek törvénybe kell iktatni az új választási törvényt (a KOM Agórán elfogadott elvek és kidolgozás jó lesz)
  – Az új Alkotmányt összeállítani, előkészíteni népszavazásra és a népszavazás időpontját kitűzni.
  – A Parlament az önfeloszlatás kimondása.

  Ettől kezdve indulhatnak a pártok a saját programjukkal a szavazók kegyeinek megszerzéséért.

  Nem fog zavarni, ha DK logó alatt történik meg és a listavezető Gyurcsány Ferenc, akkor a szavazatom az övék, ha nem, akkor felejthetők számomra, csak a szövegnek nem dőlök be!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s