Seuso-puzzle (10.)

A folyamat kezdete meg kellett előzze  – méghozzá jóval – Brizs halálát. Ugyanis időbe telhetett, míg olyanokkal került “üzleti kapcsolatba”, akik felismerték a kincs valós értékét. Nagy szerencséje volt Sümeghnek, hogy noha ő is beszélt velük és érzése szerint “eljárt a szája” – mégsem árult el magáról annyit, hogy Brizs likvidálását követően őt is elővegyék.

Sőt, sikerült elaltatnia a dolgot! Kolonics is csak közel egy év múltán akadt a “kincsvadászok” horgára. Néhány addig nála volt darab megszerzésén túl azonban nem sokra juthattak vele. Utána még több mint egy év telt el Sümegh katonai bevonulásáig s csak a katonaideje alatt került kapcsolatba Brizs és Kolonics gyilkosaival.

Ezek a körülmények arra utalnak, hogy a kincs zöme addig háborítatlanul maradhatott. A ma ismert darabokat is 1978 őszén – még a bevonulás előtt – rejtették el Sümegh és Lelkes a Borbély-pincében.

Hogy 1980 tavaszán mi lehetett Sümegh hirtelen depressziójának a hátterében, nem tudjuk. Vagy a kincs egy részének elvesztése, vagy “pusztán” annak felismerése, hogy Brizs gyilkosai sajnos a nyomában vannak?

Vajon a Sümegh által Katalinnak elmesélt 6 nagy ládányi kincset elvihette valaki, vagy az még ma is ott lehet a lelőhelyen?

hippolytos_vodor_b_1

(folyt. köv.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s