Fától az erdőt

Ma ismét politika! (Sajnos be kell látnunk, hogy az határozza meg a  sorsunkat, beleértve a szakmánk művelésének – de még a szabadidőnk eltöltésének lehetőségeit is. A hétköznapoktól az ünnepekig szinte mindent.)

38 nap múlva esélyünk lesz alapvető változást kikényszeríteni – pedig erre sokáig nem is mertünk gondolni! Méghozzá békés úton. Egyszerű szavazással mondhatunk ítéletet a rogyadozó, de még fennálló rendszerről és küldhetjük el azt a történelem süllyesztőjébe.

A hazugságra, lopásra épülő – hazánkat és személy szerint minket is – súlyosan megkárosító Orbán-rendszernek nem szabad továbbélést biztosítanunk! Majd talán mi fizetjük a “nemzet vejének” milliárdossá válását, sőt még a csalás-lopása miatt kiszabott sokmilliárdos büntetést is a közpénzből fedezzük? Mi finanszírozzuk (Orbán-)Mészáros Zuckerberget megszégyenítő gazdagodását? Tovább fizetjük nekik Európa legmagasabb forgalmi adóját és társadalombiztosítási járulékait? Tovább nézzük tétlenül, hogy bűnüldözés helyett a bűn pártolása – a kormányhoz és az Orbán, Matolcsy, Rogán, Lázár, Kósa stb. családhoz tartozó bűnelkövetők védelme folyik? Továbbra is következmények nélküli ország maradunk? Elnézzük a kleptokráciát, a köztörvényes bűnözők további uralmát? Azt, hogy a polgároknak törvény előtti- és esélyegyenlőséget, igazságosságot biztosító rend helyett egy csoport bűnöző uralkodjon és basáskodjon a hazánkban? Haggyuk Magyarország teljes szétrohasztását?

Na, nehogy már! 38 nap múlva vízszintes vonalat kell húzni. A rendszert a saját maga által alkotott játékszabályok keretei között is le lehet győzni, méghozzá mindenütt! Még az eddig legdurvább orbanitiszben szenvedő, agymosott, fidesz-fertőzött körzetekben is.

Ne feledjük, mindössze két komolyan vehető – a fidesszel szemben egyéniben nyerni esélyes ellenjelölt lehet minden körzetben: a koordinált demokratikus pártok (DK-Szolidaritás-MSZP-Párbeszéd), illetve a Jobbik jelöltje. A bűnözők uralmát csak az hosszabbíthatja meg, ha ez a két erő egymást gyengítve tenné lehetővé a fidesz-uralom fennmaradását. Látni kell, hogy erre a számításra épül az örökösnek remélt Orbán-uralom terve. Azonban, ahogy Hitler ellen is megtalálta a receptet Churchill, Roosevelt és Sztálin, úgy ez most sem lehetetlen.

Két elvi lehetőség van a DK-MSZP és a Jobbik számára:

A/ Kölcsönös visszalépésekkel biztosítják az 1:1 felállást a rendszervédők és a rendszert megdönteni kívánók között.

B/ Ha ezt a nem merik, vagy nem akarják vállalni, akkor kölcsönösen arra kérik a választókat, hogy minden egyes körzetben az ott láthatóan erősebb rendszerdöntő jelöltre voksoljanak.

(a még mérhető támogatottságú LMP bevonása is fontos lenne s reméljük, nem lehetetlen feladat – egyben hitelességi vizsga is a számukra, hogy csak verbálisan ellenzékiek-e vagy tettekben is azok?)

A 3000 Milliárdos magánnyugdíj megtakarítást nyom nélkül eltüntető magyar Cippola:

19905455_1709302132449207_5558115238334871213_n

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s