A magyar Bastille foglya

Ma kénytelen vagyok politikáról írni, mert az igazságérzetem nem teszi lehetővé, hogy szemet hunyjak az aljasság bizonyos szintje láttán. A miniszterelnök köztörvényes bűncselekményeit, lopott közpénzből való gazdagodását és a kormánypárt disznóságait nyomozó ügyvédet (szombathelyi politikust és a rendszert megdönteni kívánó képviselő-jelöltet: Czeglédy Csabát) ugyanis tegnap jogellenesen ismét előzetes letartóztatásba helyezte egy szegedi bírónő. (Utóbbi megérdemelné ugyan, hogy facebook-profilját ide illesszem – de nem teszem! Végülis az aradi 9 tábornokot 1849. október 6-án sorban felakasztó hóhér portréját sem tették közzé – elvégre magánemberként még akár jóravaló családapa is lehetett.)

Helyette legyenek itt hazánk leghíresebb – politikai foglyokat is őrző – börtönének képei:

 

Nem tehetem meg, hogy ugyanitt ne emlékeztessek arra, hogy két derék, talpig becsületes honpolgár, Tátrai Miklós és Császy Zsolt ugyancsak Orbán-börtönében raboskodik, teljesen ártatlanul elítélve, a semmiért! Egy el sem követett, “nem-bűncselekmény” mesterségesen rájuk fogott kísérletéért. Valójában azért, mert nem voltak hajlandók a zsarnoki hatalom kedvére való hamis vallomást tenni.

Nincs itt és most értelme a pártpolitikát fókuszba tenni! De megjegyzem, hogy a 18.4.8-án sorra kerülő – hazánkat remélhetően az Orbán-rendszer alól felszabadító – választáson csak olyan listát és jelöltet vagyok hajlandó támogatni, aki sohasem paktált le a hazánkat tönkretevő és szétlopó Orbánnal és azt garantáltan nem kívánja a jövőben sem megtenni, háttéralkuval, koalíció-kötéssel uralmon tartani. Ne adj’ Isten, a sorozatban elkövetett államellenes és köztörvényes bűnökre fátylat borítani. Egyáltalán – el kellene jutnunk odáig, hogy végre szabad emberek, szabad országa akarunk lenni!

Itt többé senki se uralkodhasson! Soha többé ne lehessen ártatlan embereket rosszhiszeműen, a hatalmat kiszolgálva börtönbe juttatni.

Czegledy-1030x715

Czeglédy Csaba szabadulása a magyar szabadság kezdetét fogja jelezni! Az igazságszolgáltatás becsületének részleges visszaszerzését, amennyiben arra a fellebbezés következtében rövid időn belül sor kerül – vagy az ország felszabadulását, ha csak a rendszer remélhető bukása után lép majd ki végleg a szegedi Csillag-börtön kapuján!

Kérdezheti valaki, hogyan merek ilyen nyíltan írni, fogalmazni? Nos, nem tartozom a rendszer kegyeltjei és haszonélvezői közé. Ilyen értelemben veszíteni valóm nincs. Ellentétben egyetemi évfolyamtársaim némelyikével! Őket viszont nem irigylem, mert becsületes embernek nem mindennapi kihívás lehet egy zsarnoki és ráadásul  sorozatban köztörvényes bűnöket is elkövető rendszerrel együttműködni, vagy azt képviselni. Úgy tenni, mintha minden rendben volna és törvényesen működne. Elszámoltatás és törvényes felelősségre vonás nélkül nem fog menni a normális Magyarország megalapítása! Bizonyos értelemben szerencsénk van, hogy ilyen történelmi időket élhetünk meg a napjainkban! Mindez  persze felelősséggel is jár. Meg kell felelnünk a kihívásnak, éppen úgy, ahogy elődeink is megfeleltek neki 170 évvel ezelőtt!

Ha zenét tudnék ide illeszteni, az talán a francia Bastille lerombolásával kapcsolatos közismert, fülbemászó dallam lenne… Bár a magyar operairodalomból Erkel Hunyadi Lászlójának kórusa is eszembe jut… de az még a jövő zenéje!

 

Reklámok

A magyar Bastille foglya” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Valóban sem-sem engedjünk ártatlan emberek fordulni el a börtönbe!!!!!!!!!!!!! Orbán,Polt,Lázár,több Fidesz-KDNP,Jobbik NAGY HÜLYE!!!!!!!!!!!!!!!!😡😡😡😡😡😡👺👺👺👺👺

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s