Csalnak, lopnak, hazudnak

Folytatásos regénybe illene a jelenlegi rezsim elképesztő botrányainak akár csak felsorolásszerű számba vétele is. Említhetném a legfrissebb, 1,2 Mrd-os Szabó Zsolt-Belize ügyet, az Orbán vejét érintő 13 Mrd-os csalássorozatot, az Elios-ügyet, a látszólag (!) Kósa Lajossal, édesanyjával és feleségével kapcsolatos 1300 Mrd-os, gigantikus pénzmosási, megvesztegetési botrányt, Szita Károly kaposvári fideszes polgármester, mint besúgó egyértelmű lebukását, Bayer Zsolt külföldi kémszervezettel kapcsolatos lelepleződését, Matolcsy fiainak félmilliárdos rózsadombi villáit, Lázár batidai vadászkastélyát, Semilyen Zsolt svédországi háziasított rénszarvast elejtő orvvadászatát… még felsorolni is hosszú.

(Mindenesetre akit mindez nem zavar, az azért csak bátran szavazzon a Fideszre!)

A három érdemi ellenzéki párt egyikének elnöke – Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök – tegnap figyelmeztette a választási irodák vezetőit, hogy eszükbe ne jusson a nyilvánvalóan elkövetett választási csalások, bűncselekmények nyomait eltüntetni! A hamis tartalmú ajánlóívekre gondolt.

Azok alapján ugyanis a döntően fideszes elkötelezettségű, részrehajló emberekből álló választási bizottságok nyilvántartásba vettek olyan jelölteket, akik sejthetően csalás és közokirat hamisítás (azaz bűncselekmények) révén “szereztek” az induláshoz szükséges támogató aláírásokat.

Természetesen a  demokrácia és a jogállamiság 13 nap múlva esedékes helyreállítását követően ezeket a bűncselekményeket ki kell majd vizsgálni és az elkövetőiket felelősségre kell vonni. Ugyancsak szükséges lesz megvizsgálni a csalások révén elindult “kamupártok” közpénz elherdálását is.

Ezekkel a pártokkal az a fidesz célja, ha bármilyen csekély mértékben is, de elvonjanak szavazatokat a tényleges ellenzéktől:

29433360_10156269099648293_7791053031218348032_n

Szoros választási eredmény esetén ennek akár döntő jelentősége is lehet! S akkor még nem szóltunk a levélben, a kettős állampolgárok által leadott szavazatokkal kapcsolatos csalási lehetőségről. Utóbbi persze – vigasztalásul jegyzem meg – csak akkor lehet döntő jelentőségű hazánk sorsa szempontjából, ha 1-2 mandátumon múlik a többség megszerzése. Ha a magyar nép végre felébred és észhez tér, akkor azonban elsöprő lesz a bűnözőkből álló jelenlegi kormánypárt veresége…

Kérdem én, miért nem lehet diszkvalifikálni azokat a jelölteket, akiknek az ajánlásai között akár csak egyetlen, az aláírásgyűjtés kezdő dátumát megelőzően elhunyt személy is szerepel? Ugye nem kell magyaráznom, hogy egyetlen halott sem képes aláírni! Ha a személyes adatai mellett mégis aláírás van, az nyilvánvalóan hamisított. Ilyen esetben meg lehet kérdezni az ajánlóívet gyűjtőként aláíró embert, hogyan történhetett meg a “csoda”? Sejthetően persze ilyenkor ki fog derülni, hogy az aláírást “gyűjtő” személy neve is hamisított! Hiszen senki sem olyan hülye, hogy személyes azonosító adataival aláírjon egy nyilvánvalóan bűncselekményt jelentő hamisítást.

A hamisítások leleplezése a választási irodák kötelessége! A választási bizottságok tagjainak is kötelessége (volna) a választás tisztasága érdekében fellépni – még akkor is, ha fideszes elkötelezettek. A törvények ugyanis őrájuk is vonatkoznak!

Mindenkinek jogában áll megkérdezni az illetékes választási iroda vezetőjét, hogy hány és mely pártok ajánlóívein szerepel a neve? Magam ezt természetesen  megtettem, az eredményről majd itt is be fogok számolni!

Demokráciát, jogállamot és Európát! A bűnösök felelősségre vonását! A mostani választás az igazság és a gazság, a becsület és a bűn között lesz – mindenkinek a tükörbe kell majd néznie, hogy melyik oldalon áll?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s