Rendőrök igazoltattak

Tegnap este – életemben először – rendőrök igazoltattak, mint kiderült a képen jobbra látható Vlasich Krisztián csepregi fideszes (papíron “független”) polgármester és a tőle balra szintén engem fotózó Kóbor Károly fideszes aktivista hívta ki őket.

Mondtam a polgármester úrnak, hogy nem készíthet felvételeket rólam. Nem törődött vele. Ez volna a fideszes törvénytisztelet? Orbán helyi fullajtárjai azt hiszik, hogy nekik mindent szabad…Pedig egy polgármester kifejezetten esküt is tett a törvények és a törvényes jogszabályok betartására!

Most, hogy a facebookon – egy barátom által – közzétett fotót elnézem, Vlasich és Kóbor egyaránt megsértette a személyes jogaimat – hiszen kifejezetten tanúk, sőt két rendőr előtt közöltem velük, hogy nem járulok hozzá felvétel készítéséhez (mondjuk így utólag jut eszembe, éppenséggel a két fiatal – amúgy korrekten eljáró – rendőr is felszólíthatta volna őket a jogellenes magatartásuk abbahagyására)!

Egyébként Vlasich vagy Kóbor mindössze azért hívott ki rám rendőröket, mert éltem alkotmányos vélemény nyilvánítási jogommal s a Széchenyi-téren sétálva, fideszes kampányplakátokra fekete filctollal ráírtam a “LOP STOP!” és az egészséges életmóddal kapcsolatos “Több Stadiont!” mondatokat. Szerintem ezekkel még ők maguk is egyetérthetnek! Ezt az engem – ki tudja milyen alapon – igazoltató rendőröknek is elmondtam, hiszen nem titokban éltem a vélemény nyilvánítási jogommal.

Csak azért írtam le mindezt, nehogy alaptalan, engem lejárató feltételezések kelhessenek lábra. Természetesen ittas sem voltam – a jelen volt tucatnyi úr és ifjú hölgy tanusíthatja. Szokásomhoz híven a Hangya Panzióval szemközti kisvendéglőben, juhfarkból készített viceházmestert – egy igazán kedvemre való fehér bort – kortyolgatva beszélgettem barátaimmal.

Aki nem járt még Csepregen, ne hagyja ki az elsőrangú csülkös melegszendvicséről is nevezetes helyet. Jó időben kerthelyisége is van.

30443362_1622301054484104_8947991219305185280_o.jpg

vál 42.jpg

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s