Fától az erdőt (5.)

2018. április 8-án megvolt az Orbán-rendszer második választása is. Az évfordulója sajnos nem lesz piros betűs ünnep. A sorsunk pozitív fordulatára tovább kell várjunk. Elég nehéz most okosat mondani. Történelmi távlatból nézve persze nem történt semmi, a kép pedig vegyes.

Mondhatnám – kis túlzással – tragikusnak is, de maradjunk inkább annál, hogy szomorú. Nagyon szomorú, de nem reménytelen. Mélyebbre jutottunk a zsákutcába s ugyan természetesen ma is igaz, hogy a lopáson és hazugságon alapuló rendszer napjai meg vannak számlálva – de azok mindenképpen több százas nagyságrendűek. Azért, mert a fideszre szavazó – zömmel nyilván becsületes és jó szándékú – honfitársaink (majdnem polgárt írtam, de az nem lenne igaz) egyelőre szemet hunytak a gigantikus lopás és a totális erkölcstelenség felett, bocsássunk meg nekik, nem csak az ő hibájuk. Buzdították őket erre a hamis papok. Becsapta őket a goebbelsit felülmúló Habony-média. Ha nem tájékozódik valaki, sajnos így jár… bekötött szemmel nehéz eligazodni a világban.

Az ország helyzete sajnos tarthatatlan, de olyan gyors összeomlással, mint a hitleri Németország esetében, egyelőre nem számolhatunk. A meghülyített német nép esetében sem belülről történt az öntisztulás, az országot kellett hozzá előbb földig bombázni a civilizált világ erőinek. A történelmi Magyarország addig általunk elnyomott nemzetiségei sem maguk vívták ki a szabadságukat, hanem előbb elődeinknek el kellett veszíteni hozzá az első világháborút. Egyelőre Magyarország métely Európa testében, amelynek megalkuvó politikai vezetői – élükön Angela Merkellel – sajnos finanszírozták az egész szervezet egészségét veszélyeztető kór burjánzását. Persze őket is meg lehet érteni. Ilyen olcsón profitot termelő rabszolga-had, mint az aprópénzzel is kifizethető magyar munkavállaló, legközelebb talán Kínában van. Még jogok sem kellenek neki…megbékél a szolga léttel. Talán nem is fognak – ugyanezen okból – kivágni minket a közösségből, mert jól jön a maszlaggal megetethető, szabadságszeretőnek aligha nevezhető magyar nép. Geopolitikai okból egyelőre maradni fogunk a NATO és az EU keretei között.

A következő napokban elemezni kell a helyzetet s aztán ki kell használni azt a sovány esélyt, amit az Európai Unióhoz tartozásunk jelent. Orbánéknak továbbra is fenn kell ugyanis tartaniuk a jogállamiság látszatát! Valami kevés független nyilvánosság is fenn fog várhatóan maradni. Egyelőre az internet korlátozása nem jöhet szóba – mert attól talán még a fidesz szavazók is rádöbbennének, hogy mit is támogattak.

Az OLAF által jelzett sokmilliárdos csalásokkal összefüggő ügyeket, ha más nem külföldi oknyomozók tisztázni tudják. Ugyanez vonatkozik az Orbán, Tiborcz, Mészáros, Kósa, Lázár, Rogán, Vajna stb. családok vagyongyarapodására is. Ezer milliárdokról van szó, ami a magyar kórházakból, iskolákból lett magánzsebekbe átcsoportosítva. Meg persze kaptak belőle az eredeti tanításukat megcsúfoló egyházak, a rendszert dícsérő ún. “értelmiségiek” és határon túli mostoha testvéreink is.

27750192_1628711200554629_7184875988184313905_n

(folyt. köv.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s